Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Zo denken fintech-bedrijven over samenwerken met banken

Hoe kijken bestaande leden van Holland FinTech aan tegen de aansluiting van de drie Nederlandse grootbanken bij de community?

John Karantzis, Founder, CEO en Managing Director van iSignthis:
“De financiële dienstverlening heeft enorm veel innovatie gezien de afgelopen paar jaar. Het internet en mobiele apparaten hebben de manier waarop consumenten met hun bank omgaan, al sterk veranderd. Een enorm bereik aan diensten is nu beschikbaar, soms met slechts een enkele druk op de knop. Door deel uit te maken van Holland FinTech geven ABN AMRO, Rabobank en ING waardering en erkenning aan de opkomende fintech-sector. Als disruptieve jonge start-up, verwelkomt iSignthis de grote banken en hun deelname aan Holland FinTech. We kijken ernaar uit ideeën uit te wisselen met de banken over hoe we de klantbeleving in de complexe financiële wereld simpeler, sneller en leuker kunnen maken.”

iSignthis is een wereldwijde leider in online, dynamische identiteitsverificatie en verificatie van financiële transacties via gereguleerde authenticatie van e-payment tools.

iSignThis

Marcel Roelants, lid van het executive team van BitPay en verantwoordelijk voor de EMEA-regio:
“De financiële industrie is meer in beweging dan ooit. Nieuwe toegankelijke betaaloplossingen spelen in op de behoefte van consumenten en merchants om wereldwijd sneller te betalen, tegen lagere kosten. Het is ons duidelijk dat de start-up community en de financiële instellingen hierbij nauw moeten samenwerken. De financiële instellingen brengen een breed draagvlak en stabiliteit, terwijl start-ups pure innovatiekracht bieden. BitPay verwacht een groot succes op dit snijvlak. Wij zijn dan ook zeer verheugd om te horen dat de belangrijkste banken in Nederland hebben besloten hun steun te geven aan de start-up community Holland FinTech.”

BitPay is de global marktleider op het gebied van bitcoin payment processing.

AdviceGames

Diederick van Thiel, CEO van AdviceGames:
“Fintech komt in de volwassenheidsfase! De eerste fintech-bedrijven zijn in 2014 naar de beurs gegaan, de investeringen in fintech lopen wereldwijd in de vele miljarden en overal ter wereld zien we dat de financiële technologie wordt omarmd door de grote banken. In de USA en het Verenigd Koninkrijk ervaren we dat het ecosysteem ondertussen volledig integreert. Grote banken werken met start-ups en start-ups leveren hun technologie aan de grootbanken. Het is dan ook fantastisch dat Holland FinTech dit Nederlandse ecosysteem vormgeeft met maar liefst vijftig leden. En ik vind het helemaal geweldig dat de drie Nederlandse grootbanken onderdeel zijn van dit platform. Samen zijn we Holland FinTech. Een schitterend uithangbord van Nederlands ondernemerschap. Holland FinTech says it all!”

AdviceGames brengt data-driven gamification naar de financiële wereld.

AdviceGames

Martijn van Eck, Founding Partner van Symetrics:
“Toetreding van de Nederlandse grootbanken tot Holland FinTech markeert een mijlpaal binnen het Nederlandse fintech-ecosysteem. Het is de opmaat voor een versnelde en noodzakelijke transitie van onze financiële sector. Disruptie voor de sector kent vele gezichten; van big-techs als Google en Facebook, de drang van consumenten tot financiële zelfbeschikking, tot technologische ontwikkelingen en macro-economische trends als een mogelijk langdurig lagerentescenario. Nu zijn verzekeraars, asset managers en pensioenfondsen aan zet om innovatiekracht te bundelen met fintech start-ups om grensoverschrijdende bedreigen om te zetten in kansen. Met ambitie, politieke wil, strategisch inzicht en een gezonde dosis lef, wordt onze financiële sector de banenmotor van de toekomst.”

Symetrics is de leverancier van SyMath, het geïntegreerde risicomanagement applicatieplatform voor financiële instellingen om real-time en kostenefficiënt risicoanalyses uit te voeren.

Symetrics

 

Dit artikel is een vervolg op het artikel waarin banken reageren op de samenwerking met Holland FinTech

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles