Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

7 start-ups beginnen met ING Fintech Village

ING België organiseert een ontwikkelingstraject voor start-ups in de fintech-wereld. Na een oproep in september en een selectie in januari heeft de bank zeven start-ups gekozen die het de komende maanden gaat begeleiden.

De bedrijfjes begonnen in maart aan het traject waarbij ze in vier maanden tijd een proof of concept kunnen uitwerken dat ze bij de bank kunnen uittesten. In september gaat er een nieuwe ronde van start van bedrijven die begin 2017 aan boord komen.

Vaak hebben starters wel een minimumproduct, maar geen klant. ING heeft die wel. Maar de bank benadrukt wel dat de starters zelfstandig te werk kunnen gaan. “Het is hun IP, daar willen we zeer duidelijk in zijn”, zegt Rik Vandenberghe, CEO van ING België. “Je geeft starters een platform waarop ze hun product kunnen testen, en als er iets matcht met onze strategie dan zitten we natuurlijk op de juiste positie om er op in te spelen.”

Van de zeven starters komen er drie uit België, drie uit Israël en één uit Wales. We zetten ze voor je op een rij:

POM
Pom staat voor Peace Of Mind. Dit bedrijf wil consumenten en kleine ondernemingen facturen laten scannen. Van daaruit kan je ze betalen met Maestro of SIgn2Pay en archiveren. De app herkent meteen de belangrijkste data zoals het bedrag en het rekeningnummer. Van belang zijn de connecties met grote bedrijven die hun facturen rechtstreeks via POM beschikbaar maken.

Anglr
Deze app is bedoeld voor ernstige nieuwsjunkies. Anglr aggregeert dagelijks 100 tot 200.000 Engelstalige artikelen en bundelt die per onderwerp. Dat maakt het makkelijk om door verschillende topics te bladeren, maar ook links tussen bepaalde artikelen te ontdekken. Maar de technologie kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld input van een klantendienst mee te analyseren.

Contract.fit
Contract.fit wil mensen geautomatiseerd helpen overstappen naar een andere gas- en stroomleverancier. Het volstaat om je eindafrekening als PDF te uploaden. Je krijgt dan meteen de ideale leverancier. De site kan je ook snel laten overstappen.

Delio
Deze starter uit Wales wil met zijn platform privé-investeringen binnen financiële instellingen koppelen aan grote klanten van die instellingen. De ontwikkeling gebeurt in Cardiff, maar het bedrijf vindt het ook belangrijk om lokaal aanwezig te zijn. “Deze markt is zwaar gereguleerd, dus je moet ter plaatse zijn om te kijken hoe we ons concept kunnen vertalen naar de Belgische en Nederlandse markt”, legt medeoprichter David Newman uit.

HopOn
Deze Israëlische starter werkt aan een mobile ticketplatform voor netwerken van het openbaar vervoer. De bedoeling is om de betaling zo simpel mogelijk te maken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van technologie voor betalen via de smartphone.

IsItYou
Ook deze Israëlische starter werkt met gezichtsherkenning. Het belooft daarbij een effectief anti-spoofing systeem te hebben zodat de herkenning niet te misleiden valt met foto’s, video’s of 3D-maskers.

PayKey
Ook deze starter komt uit Israël en maakt een ‘secured payment keyboard’ gericht op bankieren. Het product moet banken in verbinding stellen met sociale netwerken zoals Facebook, Messenger, Twitter en WeChat.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles