Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Zelfstroom gaat partnership aan met Belgische infrastructuurinvesteerder TINC

Het duurzame energiebedrijf Zelfstroom gaat per direct een samenwerking aan met TINC, een infrastructuurinvesteerder die genoteerd staat op Euronext Brussel. Binnen de samenwerking investeert TINC vijf miljoen euro in Zelfstroom. De Bossche organisatie gebruikt deze investering voor het versnellen van de huidige propositie en het verder ontwikkelen van nieuwe proposities. Hiermee verstevigt ze haar positie als Nederlandse marktleider op het gebied van verhuur van zonnepanelen.

De samenwerking ligt volledig in lijn met de focus op de decentrale energietransitie vanuit de Autobinck Group, de eigenaar van Zelfstroom. Zo optimaliseert laatstgenoemde met de initiële investering van vijf miljoen euro allereerst haar dienst, waarmee particulieren en mkb’ers door het huren van zonnestroomsystemen hun pand laagdrempelig kunnen verduurzamen. Vervolgens zet de Bossche organisatie met de financiële injectie in op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe verhuurconstructies, voor bijvoorbeeld warmtepompen, accu’s en spouwmuurisolatie.

Kapitaalinjectie voor grote ambities

“Ik ben enorm trots op de samenwerking met een toonaangevende partner als TINC, omdat het in mijn ogen het succes en de betrouwbaarheid van onze organisatie bevestigt”, zegt Pieter Bakhuis, CEO van Zelfstroom. “Met onze toegankelijke verhuurconstructies willen wij de energietransitie versnellen en de aarde schoner doorgeven. Die ambities kunnen wij door deze samenwerking en kapitaalinjectie nog beter waarmaken. TINC past als partner dan ook helemaal bij de grootse plannen die Zelfstroom heeft.”

Stéphanie Dobbelaere, Investment Director Energietransitie bij TINC, vult aan: “Deze investering past binnen de ambitie van TINC om als actieve investeerder innovatieve oplossingen te steunen die de energietransitie versnellen en de energieonafhankelijkheid bevorderen. We waarderen ten volle dat het concept van Zelfstroom beantwoordt aan de sterke vraag van gezinnen naar lokale stroomproductie met stabiele prijzen en dat hiervoor geen beroep wordt gedaan op steunmechanismes of subsidies. Dit vormt de basis voor sterke groeivooruitzichten voor het concept van Zelfstroom.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!