Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

WhatsApp onderzoekt mogelijkheden mobiel betalen India

WhatsApp overweegt digitale betalingen te gaan doen. Persbureau Reuters schrijft dat de berichtendienst, die in handen is van Facebook, de mogelijkheid als eerste in India geïntroduceerd. Zelf heeft WhatsApp nog geen officieel statement naar buiten gebracht.

Dat het bedrijf in India met digitale betalingen start is niet vreemd. Het land is met 200 miljoen gebruikers de grootste afzetmarkt van de app. Voor de functie zou het bedrijf gebruik gaan maken van Unified Payments Interface, een betaalsysteem waarmee gebruikers via hun smartphone geld naar elkaar kunnen overmaken. Tientallen banken in India maken al gebruik van dit systeem.

Vacature uitgezet

In een statement tegen TechCrunch stelt WhatsApp dat India een belangrijk land is en dat het graag bij wil dragen aan de visie van een digitaal India. Ook laat de berichtendienst weten de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken. Dit is noch een bevestiging of ontkenning van de ontwikkelingen. Wel staat er een vacature online die doet vermoeden dat de berichtgeving door Reuters juist is. De persoon waar de berichtendienst naar zoekt, heeft een financiële en technologische achtergrond en heeft verstand van hoe geldzaken in India worden geregeld. Bovendien moet hij/zij Engels en Hindi beheersen, in woord en geschrift.

Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, biedt al sinds 2015 een betalingsdienst aan via de berichtenservice Messenger. Indiërs maken echter meer gebruik van WhatsApp. Mobiele betaaldiensten winnen ook in Nederland aan populariteit. Zo is er hier het door ABN-AMRO gelanceerde Tikkie, dat gebruikers in staat stelt om via WhatsApp een mobiele link naar de betaling te sturen.

 

Tagged with:

Over de schrijver

Related Articles