Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Westpac introduceert inloggen met vingerafdruk voor Samsung

Klanten van de Australische bank Westpac kunnen vanaf januari inloggen op de app van de bank door middel van het scannen van hun vinger. Deze functie was bij sommige banken al beschikbaar op de Iphone. Voor Samsung toestellen is het een wereldprimeur.

De zogeheten ‘Touch ID’ van Apple maakte het voor gebruikers van verschillenden banken en van Apple pay al mogelijk om te betalen met de vingerafdruk. Westpac Live, het digitale platfrom van Westpac, voegt deze functie ook toe aan de app. Dat ook klanten met een Samsung Galaxy S5 en Note 4 gebruik kunnen maken van de functie is uniek.

Westpac Live
Het digitale platform van de Australische bank is al sinds mei 2013 te gebruiken. Het doel was toentertjjd een interface te creëren die voor alle applicaties die de klant gebruikt hetzelfde is. Zowel op computers als op mobiele apparaten. Het toevoegen van de vingerscanfunctie is bedoeld als volgende stap in het verbeteren van Westpac Live. Momenteel maken er 2,9 miljoen klanten gebruik van het digitale banken platform.

Nieuwe functies
Westpac heeft al bekend gemaakt dat er de komende maanden nog meer nieuwe functies zullen worden toegevoegd aan Westpac Live. Daaronder vallen het delen van toegang tot een account met anderen en saldo bekijken in verschillende valuta. ’’Meer dan een de helft van onze actieve klanten gebruikt mobiel bankieren en doet gezamenlijk transacties ter waarde van meer dan 50 miljard. De eisen van onze klanten voor een betere gebruikerservaring met het platform stijgen snel. Wij proberen constant te innoveren om aan deze vraag te voldoen’’ aldus de groep excexutive van Westpac, Jason Yetton.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles