Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Waarom interim finance misschien wel wat voor jou is

Het begrip interim finance komt steeds vaker voor in de wereld van finance recruitment. Grote bedrijven proberen zich tegenwoordig te richten op interim professionals omdat hooggekwalificeerd personeel schaars is. Dit leidt dus tot meer vraag naar interimmers. Maar wat is interim finance precies en wat zijn de voordelen ervan?

Wat is interim finance?

Werken voor één bedrijf is niet voor iedereen weggelegd. Dit betekent niet het einde van je loopbaan. Je zou namelijk een interimmer kunnen worden! Deze persoon doet tijdelijke finance opdrachten voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Dit kan het oplossen van lastige problemen betekenen, of misschien wel het leiden van een finance project. Aangezien dit vaak ingewikkelde opdrachten zijn, is het belangrijk dat een interimmer hooggekwalificeerd is; een echte specialist op het gebied van finance dus!

De voordelen van een interimmer zijn

Het zijn van een interimmer heeft veel voordelen. Ten eerste heb je (oneindig) veel vrijheid. Jij bepaalt zelf wanneer je een klus oppakt of niet en, nog beter, wélke klus je oppakt. Wil je een weekje op vakantie? Dat kan. Je zorgt er gewoon voor dat je in die week geen opdracht hebt. Ten tweede is interim finance nooit saai. Dit komt omdat je altijd een nieuw bedrijf ziet en een nieuwe opdracht krijgt. Voordat je je begint te vervelen kan je alweer een andere opdracht oppakken. Geen een dag is dus hetzelfde. Elke opdracht is anders en elk bedrijf is anders. Dit betekent wel dat je moet kunnen schakelen.

De reden van deze voordelen is voornamelijk de schaarste in specialisten. Financiële kandidaten met een WO-diploma zijn steeds lastiger te vinden, laat staan een WO ’er met enkele jaren werkervaring. Dit betekent dat de persoon zelf steeds belangrijk wordt. Je moet een merk om jezelf heen bouwen. Wie ben jij en hoe zie jij je carrièrepad voor je?

De nieuwe regelgeving en de impact ervan

Kennis is steeds belangrijker en dit is voornamelijk een gevolg van de nieuwe regelgevingen in de financiële sector. Zo werd er in 2017 de IFRS 9 ingevoerd. Dit heeft geleid tot nóg meer vraag naar specialisten en deze trend zal zich voort blijven zetten. Het heeft er ook toe geleid dat diverse financiële instelling steeds meer interesse hebben in interimmers, om zo de nieuwe regelgevingen te kunnen implementeren. Omdat het aantal professionals schaars is, heeft dit ook weer tot gevolg dat de salarissen zullen stijgen.

Over de schrijver

Related Articles