Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Waarde van concurrent Bitcoin bereikt recordhoogte

Vrijwel iedereen is inmiddels bekend met Bitcoin. Inwoners van het Zwitserse dorp Zug kunnen sinds een week hun gemeentebelasting met deze “munt” betalen. En bij de foodtruck van LekkereTrek uit Leeuwarden kon op Koningsdag dit jaar hiermee worden betaald. Minder bekend is de grootste concurrent van Bitcoin: Ethereum. Toch heeft deze virtuele munt vandaag een recordhoogte bereikt.

De opmars van Ethereum lijkt niet te stuiten. De cryptografische munt werd dit jaar al 1.100 procent meer waard en is op Bitcoin na de meest waardevolle digitale munt ter wereld.

De waarde van één zogenoemde cryptomunt ether is sinds het begin van het jaar gestegen van ongeveer 1 dollar naar 12 dollar, schreef MarketWatch woensdag. En die groei zette door. Donderdagmiddag rond 15.00 uur bereikte de munt zelfs een recordhoogte van ongeveer 14,3 dollar. De marktkapitalisatie ligt daarmee net iets onder de 1 miljard dollar, tegen 72 miljoen dollar aan het begin van 2016, zo meldt MarketWatch.

In maart piekte de munt zelfs even op 14 greenbacks en steeg de marktwaarde van de digitale valuta heel even tot boven de 1,1 miljard dollar. Nu ligt die weer net onder de 1 miljard dollar. Ter vergelijking: de marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt meer dan 7 miljard dollar.

Op finanzen.nl meer over de snelgroeiende concurrent van de Bitcoin.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles