Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Voortaan in de winkelstraat betalen met PayPal

Nederland is het vijfde land ter wereld waar binnenkort PayPal betalingen in winkels worden geaccepteerd. Zo heeft PayPal aangekondigd dat 1.500 locaties in heel Nederland, waaronder restaurants, kroegen, bioscopen en parkeermeters, vanaf deze week PayPal-betalingen aannemen.

Betalen met PayPal
PayPal werkt voor deze ontwikkeling samen met MyOrder, de mobiele betalingsoplossing van Rabobank, waarmee klanten bij geselecteerde MyOrder-locaties kunnen inchecken en betalen met de PayPal-app op hun smartphone. De app maakt het mogelijk om bestellingen te plaatsen en te betalen door in te checken bij de retailer. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om in een restaurant af te rekenen zonder op de ober te wachten of om te betalen voor je parkeerplaats zonder te hoeven zoeken naar kleingeld. Eelke van Wijk, directeur PayPal Benelux: “Nederlandse klanten zijn zeer vertrouwd met mobiel betalen. We willen ervoor zorgen dat dit de standaard betaalwijze wordt in de winkelstraat.”

Voordelen Retailers
Ook voor de retailers zelf brengt het vele voordelen met zich mee. Erik Diepering, Paypal Benelux: “De winst van ondernemers is dat het personeel minder tijd kwijt is aan bestellingen opnemen en afrekenen. Ook houden ze klanten binnen die anders mogelijk afhaken omdat ze een wachtrij zien.”

PayPal in de rest van de wereld
Voor Nederland was het betalen met PayPal al geruime tijd mogelijk in duizenden winkels in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië. Het principe werkt overal hetzelfde, men hoeft alleen de PayPal app te downloaden op de smartphone. Deze toont aan op welke locaties in de omgeving betalingen met PayPal worden geaccepteerd. De PayPal-app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles