Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Vodafone en ICS lanceren mobiel betalen voor Android telefoon

Telecomprovider Vodafone Nederland en de International Card Services (ICS) maken contactloze betalingen met de Android smartphones mogelijk. Ze lanceren een Visa World Card, een app voor de Android smartphones met Near Field Communication (NFC). 

Met de nieuwe dienst spelen Vodafone en ICS in op het gegeven dat steeds meer telefoons met Near Field Communication uitgerust zijn.  “Als je even een boodschap gaat doen, heb je nu alleen nog je mobiele telefoon nodig,” zegt Jeroen Bosch van Rosenthal, CEO Division Europe bij ICS, tegen Dutch IT Channel.

Tot en met 25 euro contactloos betalen
Voor de eerste twee betalingen van bedragen tot en met 25 euro hoeft de gebruiker de smartphone slechts enkele seconden tegen een NFC-betaalterminal te houden. Deze  betalingsterminals zijn op steeds meer plekken vindbaar, zoals op tal van winkels op NS-stations. Uit veiligheidsoverwegingen wordt gevraagd een pincode in te voeren bij elke derde betaling en betalingen met bedragen hoger dan 25 euro.

Nieuw in Nederland
Mobiel betalen is in Nederland sinds 11 februari 2015 mogelijk. De eersten die mobiel betaalden in Nederland, waren gebruikers met een Rabobank rekening die een mobiele telefoon van het merk Samsung gebruikten. De ICS Mobiele Creditcard is eveneens geschikt voor verschillende telefoons van Samsung, evenals verschillende HTC One en Sony Xperia toestellen.

Tagged with:

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles