Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Vivat biedt app voor verzekeren met vrienden

Om je te verzekeren tegen diefstal of verlies van je spullen kun je natuurlijk gewoon een verzekering afsluiten. Maar tegenwoordig kan het ook anders: via de verzekersingsapp POT van Vivat kunnen vrienden en familie elkaars spullen onderling verzekeren.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je ieder jaar trouw je verzekeringspremie betaalt en geen schade hebt? Met de verzekeringsapp POT werkt het anders. Met een groep collega’s, vrienden of familie verzeker je je spullen gezamenlijk. Ieder groepslid brengt de producten in die hij wil verzekeren en stalt daarvoor geld op een rekening van online bank Bunq. Wanneer er schade is bij een van de groepsleden, wordt die uit de pot betaald. Is er geen schade, dan kan de groep besluiten om de inleg weer te verdelen onder de leden.

Samen je camera’s verzekeren
Een claim wordt uitbetaald als een meerderheid van de deelnemers ermee akkoord gaat. De app lijkt vooral interessant voor het verzekeren van producten die niet of moeilijk te verzekeren zijn, zoals surfboards, fotocamera’s of muziekinstrumenten. De leden van een band kunnen onderling elkaars muziekinstrumenten en luidsprekers verzekeren. Of een groep fotografen verzekert gezamenlijk de fotoapparatuur.

Inspiratie voor eigen verzekeringsaanbod
Vivat stelt de app gratis beschikbaar. De verzekeraar heeft inzage in het aantal deelnemers dat aan een bepaalde pot meedoet, welke voorwerpen worden ingebracht, hoeveel er wordt ingelegd en hoeveel claims er gedaan worden. Met die informatie kan Vivat bijvoorbeeld besluiten een verzekering voor een bepaald product op de markt te brengen, als dat product vaak wordt verzekerd door de gebruikers van de app.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles