Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Visa zet in op vernieuwing

Niet alleen opent Visa een Innovation Center in Londen van zo’n duizend vierkante meter; het kondigt nu ook aan dat het bedrijf online betalen door middel van stemgeluid mogelijk maakt.

In het Innovation Center worden praktische demonstraties gegeven van innovaties, die onder meer betrekking hebben op IoT. Denk aan connected cars, applicaties om de autoverzekering te betalen of via een koelkast bestellingen te plaatsen bij de supermarkt. Andere innovatiecentra van Vica staan in Berlijn, Dubai, Miami, San Francisco, Singapore, São Paulo en Tel Aviv.

Betalen met voiceherkenning
Visa stelt dat we aan de vooravond van een revolutie in betaalmethodes staan, maar nuanceert die stelling door de verwachting te temperen: de meeste innovaties zullen nog zo’n vijf tot tien jaar op zich laten wachten. De bottleneck zou bij de leveranciers van benodigde hardware liggen en in de ecosystemen waarin die bedrijven zich begeven.

Samen met fintechs
Verder maakte Visa bekend dat fintechbedrijven in Europa gebruik kunnen maken van het Visa Developer Platform om nieuwe betaalmethoden uit te werken. Ontwikkelaars bij financiële instellingen, technologiebedrijven en start-ups kunnen een basispakket met API’s voor Visa-betalingen, SDK’s (Software Development Kits) en documentatie inzetten om nieuwe applicaties te ontwikkelen.

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.