Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Visa Europe gaat betalingen via sociale media mogelijk maken

Onlangs kondigde Visa Europe een samenwerking aan met Fastacash, waardoor het veilig overmaken van geld via sociale media mogelijk wordt gemaakt.

Fastacash is een startup uit Singapore dat veilige betalingen via sociale media en smartphone mogelijk maakt via het creëren van een ‘fastalink’, een URL die de klant kan kopiëren en via ieder sociale netwerk kan versturen. Door de samenwerking met de startup worden de wereldwijde betaalmogelijkheden van betaalservice Visa Direct uitgebreid met sociale media betalingen.

Visa Direct
Visa Direct is een betaalservice waarmee veilig geld kan worden overgemaakt over de hele wereld via een mobiel telefoonnummer of een Visa kaartnummer. De service zal deze zomer beschikbaar zijn en ondersteunt diverse internationale munteenheden. De betaalservice heeft op het moment al meer dan 200.000 gebruikers verspreid over heel Europa. Sue Onians van Visa Europe legt uit: “Consumenten hebben behoefte aan betaalservices die goed passen in hun mobiele levensstijl en aansluiten bij hun favoriete sociale netwerk. De wereld wordt steeds kleiner en sneller als het gaat om interactie en betaalmethoden moeten daarop aansluiten. Consumenten willen eenvoudig en veilig geld kunnen over maken over geografische grenzen zonder limieten. Visa Direct van Visa Europe maakt dit mogelijk terwijl de samenwerking met Fastacash dit nog makkelijker maakt via sociale netwerken.”

Veilig betalen
Visa komt vanaf april met een nieuwe ‘Tokenization techniek’, waarmee de creditcardgegevens worden beveiligd. Door het creëren van een ‘token’ – een vervangend serienummer voor de creditcardgegevens – kunnen tijdelijk betalingen worden toegestaan, maar worden de gegevens niet vrijgegeven aan hackers op het moment dat zij in het sociale netwerk inbreken. Zo komen de gegevens van de gebruiker niet zomaar op straat te liggen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!