Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Virgin Money gaat samenwerking aan met Monitise

Virgin Money kondigde vrijdag aan dat zij een zevenjarige samenwerking aangaan met Monitise. Het doel van de samenwerking is om samen digitale en mobiele bankdiensten te ontwikkelen en deze aan te bieden aan haar klanten.

Het Mobile Money-netwerk van Monitise verbindt veel organisaties in de financiële sector met consumenten door de diensten Bank Anywhere, Pay Anyone en Buy Anything.  Recent haalde Virgin Money 312 Britse pond op door aandelen op de beurs te verkopen. De beursgang zorgde ervoor dat het bedrijf op circa 1,25 miljard Britse pond gewaardeerd wordt. Met de samenwerking belooft Virgin Money andere gevestigde banken in te halen met innovatieve producten en een infrastructuur die ontlast wordt door technologie.

Zeer enthousiast
Jayne-Anne Gadhia, Chief Executive Officer van Virgin Money, zegt zeer enthousiast te zijn over de samenwerking. “We zijn enthousiast om onze zoektocht naar slimmere, heldere en betere bankoplossingen te vergroten door samen te werken met een partner die onze ambitie deelt om unieke, intuïtieve en waardevolle service aan onze klanten aan te bieden.” Volgens Gadhia is mobiel een belangrijk kanaal van de bank. Om de huidige groei van Virgin Money te handhaven zal Monitise met haar netwerk de bank ondersteunen bij de groei.

Ambitie en succes
Alastair Lukies, Co-Chief Executive Officer bij Monitise voegt hieraan toe:  “Het merk Virgin Money staat gelijk aan succes en ambitie in alle sectoren waarin zij actief zijn. De bankensector is hierop geen uitzondering. Voor Virgin Money zijn er veel mogelijkheden op het digitale gebied. We kijken daarom ook uit naar een samenwerking waarbij wij de bank kunnen ondersteunen in verschillende interessante initiatieven om de manier waarop consumenten hun geld beheren te veranderen.”

Boost
De samenwerking met Virgin Money is voor Monitise weer een nieuwe boost. Eerder investeerden Banco Santander, Telefonica en MasterCard al 49,2 miljoen Britse pond in de start-up. Eind november werd Monitise ook benoemd tot de nummer elf van snelstgroeiende technologiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk. De ranglijsten werden opgesteld door Deloitte op basis van percentuele inkomensgroei. Monitise groeide 2,639 procent gedurende die periode.
Bron foto: rijnstreekbusiness.nl

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles