Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Vijf trends in InsurTech

Start-ups in InsurTech vormen een steeds serieuzere concurrent van de bestaande verzekeraars. Hun doel is om hun klanten meer service, meer flexibiliteit en scherpere prijzen te bieden dan de grote verzekeraars. In vijf jaar tijd ontvingen start-ups in InsurTech in de Verenigde Staten 2 miljard dollar aan investeringen. Wat zijn de trends in InsurTech?

Nu de start-ups in InsurTech steeds meer funding ontvangen, geen last hebben van legacy systemen en de gebruiker centraal stellen, beginnen ze serieuze concurrentie te vormen voor de grote verzekeringsmaatschappijen. Dat zegt Bart ter Steege op AMWeb. Hij schetst vijf trends in het nieuwe verzekeren.

1.   Verbeteren van gebruikersgemak: door middel van praktische tools kunnen consumenten zich makkelijker verzekeren. Bijvoorbeeld via SimpleSurance. Dat is gekoppeld aan een aantal e-commerceplatformen. Je verzekert er direct je online aankoop mee.

2.   Opkomst van peer-to-peer: in plaats van via een verzekeraar, kun je ook onderling afspraken maken met een groep vrienden of gelijkgestemden om elkaar te verzekeren. Dat is het concept van het Duitse Friendsurance: je verzekert je in kleine groepen en ontvangt een bonus als er geen of weinig claims zijn ingediend.

3.   Voorkomen is beter dan betalen: Human Condition Safety ontwikkelt wearables, kunstmatige intelligentie en slimme patroonherkenning om ongelukken op het werk te voorkomen.

4.   Start-ups vinden nieuwe vormen van waarde: start-ups Vitality Health beloont gezond gedrag in levens- en zorgverzekeringen. Deelnemers die sporten, hun activiteit tracken met stappentellers en dit delen met Vitality, krijgen een scherpere premie.

5.   Speciale producten voor kleine doelgroepen: een partij als BoughtByMany verzekert groepen mensen met een bijzondere verzekeringsbehoefte. Sluit bijvoorbeeld gezamenlijk een huisdierverzekering af voor je kat, een notenallergiereisverzekering of een offpiste skiverzekering.

Het hele artikel is terug te vinden op AMWeb.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles