Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

De vier trends in persoonlijk fintechgebruik

Als het gaat over fintech, gaat het vaak over B2B-dienstverlening. De laatste jaren, en met name maanden, is er echter steeds meer aandacht voor persoonlijk gebruik van fintechdiensten. Inc.com benoemt vier trends in de persoonlijke fintechsector.

  1. De eenvoud van credit monitoring

Cybercrime neemt toe en creditcardfraude wordt dan ook uitvoerig besproken in de media. Het resultaat is dat consumenten op hun hoede zijn, met als gevolg een toenemende vraag naar het monitoren van credit cards op een eenvoudige manier. Diverse bedrijven spelen hierop in met gratis creditcard checks en monitoring services die consumenten op de hoogte houden.

  1. Intuïtieve budgetapps

Fintech heeft budgettering weer hip gemaakt. Populaire apps als Mint, Mvelopes, Unsplurge en YNAB maken het makkelijker dan ooit om in real-time budgetten te controleren via de smartphone. De apps zijn intuïtief, zien er goed uit en zijn fijn in het gebruik, waardoor gebruikers steeds weer terugkeren.

  1. Toegenomen toegang tot financiële producten

Vroeger moesten consumenten om de juiste financiële producten te vinden naar een bank, waar het gegeven advies als leek vaak lastig te volgen was. Vandaag de dag bestaan er meerdere online diensten en websites die consumenten informeren en de juiste financiële producten aanbieden. Doordat consumenten met behulp van fintechbedrijven zelf research kunnen doen, is het proces van nieuwe producten en oplossingen vinden veel minder overweldigend.

  1. Zelf belastingaangifte doen

Ook de belastingaangifte doen steeds meer mensen zelf. Vijftien jaar geleden was het nog moeilijk voor te stellen dat de gewone burger zelf zijn belastingaangifte kon doen zonder over de juiste kennis te bezitten. Nu is dit mogelijk, onder andere met behulp van online tools als TurboTax. In Nederland vult de belastingdienst bovendien al een groot deel automatisch in, waardoor het proces nog verder vereenvoudigd is. Uit onderzoek blijkt dan ook dat belastingdeskundigen steeds minder aangiftes invullen en dat met name millennials het zelf doen.

Deze trends in persoonlijk fintechgebruik zijn sterk in opkomst de komende jaren. In de gaten houden dus!

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles