Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Verzekeringsmaatschappij en uitleenplatform slaan handen ineen

Peerby, een platform waar consumenten spullen van elkaar kunnen lenen, heeft een deal gesloten met Centraal Beheer Achmea. Dankzij de toevoeging van het door Centraal Beheer Achmea ontwikkelde product, hebben gebruikers van het uitleenplatform de mogelijkheid om te kiezen voor een verzekering.

Door middel van Peerby kunnen consumenten spullen lenen van anderen die zich binnen een bepaalde straal van hun eigen locatie bevinden. Het uitleenplatform kent zowel een website als een app. De nieuwe verzekering draagt de naam ´Peerby Garantie´. De testversie van deze optionele verzekering zal deze maand beginnen in Amsterdam. Daarna volgt de rest van Nederland.

Verdienmodel
Zodra Peerby Garantie begint te lopen kan Peerby beginnen met invullen van een gezond verdienmodel. De diensten die het bedrijf aanbiedt zijn altijd gratis geweest en dit zal volgens Peerby oprichter Daan Weddepohl ook zo blijven. ´´Lid worden en spullen lenen zal altijd gratis blijven. (Uit)leners zijn vrij om te kiezen of ze gebruik willen maken van de verzekering´´ aldus Weddepohl tegenover het FD. De kosten voor de verzekering worden volledig gedragen door de lener.

Trend
Speciale verzekeringen voor leen-of-verhuurdiensten worden steeds populairder. Reden hiervoor is het stijgend aantal platforms waarop deze diensten worden aangeboden, zoals Airbnb, Peerby en Snappcar. Verzekeringsmaatschappij ASR biedt al enige tijd verhuurverzekeringen aan. Nationale-Nederlanden breide onlangs hun inboedelverzekering uit met dekking tegen opgelopen schade veroorzaakt door huurders of van buitenaf. Ook Aegon is bezig met een polis die aansluit bij de wensen van tijdelijke verhuurders. Centraal Beheer Achmea is zelf ook geen onbekende met speciale polissen voor  leen-of-verhuurplatformen. De verzekeringsmaatschappij ontwikkelde eerder al een speciale polis voor autodeelplatform Snapcar.

Uitbreiding
Peerby heeft plannen om de dienst in 2015 uit te breiden naar minimaal vijftig Amerikaanse steden. Het kapitaal dat nodig is voor deze uitbreiding is opgehaald tijdens een investeringsronde. Tijdens deze ronde haalde Peerby 1,7 miljoen dollar groeigeld op. Onder andere het Nederlandse Sanoma Ventures was een van de investeerders.

Bron foto: flickr.com

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles