Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Verzekeraars openen Innovatielab

Om hun innovatieve vermogen te vergroten, hebben Nederlandse verzekeraars een Innovatielab geopend. Deze moet inspelen op trends als 3D-printen en de deeleconomie.

Het Verbond van Verzekeraars lanceerde gisteren het nieuwe concept, dat onderdeel maakt van een breder programma waarmee het de positie van de assurantiesector wil versterken. In het lab werkt het Verbond van Verzekeraars samen met partners Microsoft, TNO, het ministerie van Economische Zaken, GfK en KPMG. Deze hebben steun toegezegd tot tenminste 2016 en gaan daar invulling aan geven door onder meer innovatiesessies te beleggen.

Het Innovatielab moet een aanjaagfunctie hebben voor de sector. Het Verbond gaat rond thema’s als Big Data trendavonden opzetten en organiseert met Nyenrode Business Universiteit workshops om de innovatiecultuur te bevorderen. En met een online tool, het Innovatieoog, kunnen verzekeraars binnenkort de bewegingen van trends volgen. Met name trends die gevolgen hebben voor aansprakelijkheid en verzekeringsgedrag, bijvoorbeeld de deeleconomie, zijn voor de sector zeer interessant.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles