Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Verzekeraar Vivat intensiveert samenwerking met start-ups

Verzekeringsmaatschappij en vermogensbeheerder Vivat gaat meer samenwerken met start-ups. Eind 2017 wil Vivat met honderd start-ups een relatie hebben.

Vivat is de voormalige dochteronderneming van SNS Reaal. In 2015 werd de onderneming overgenomen door het Chinese Anbang Insurance Group. Ron van Oijen is de nieuwe bestuursvoorzitter. In een interview met Het Financieele Dagblad gaf hij aan vooral in innovatie te investeren, zowel intern in eigen producten als via een samenwerking met start-ups. Van Oijen: “We werken nu met vijftig start-ups. Daarvan werken er 35 niet goed en vijftien wel, dat is ingecalculeerd. Eind volgend jaar moeten we met honderd werkende start-ups een relatie hebben. Wij helpen ze met onze naam, en zij krijgen een mentor. Verder gaan we veel meer doen met data. Tien dataspecialisten sturen we binnenkort naar een nieuwe opleiding.”

De boot missen
Van Ooijens doel met de start-ups is om verbanden te leggen, ook tussen klanten en start-ups. In China helpen start-ups het bedrijf met de bouw van een platform. Van Oijen: “Vroeger deed je zaken met duizend intermediairs, straks met duizend start-ups die haakjes hebben naar verzekeringen. Er gaat heel veel veranderen bij verzekeraars.”

Als voorbeeld noemt hij de peer-to-peerverzekeringen. Van Oijen: “Binnenkort gaan we een proef doen. Een groep mensen, bijvoorbeeld fotojournalisten, verzekert elkaar. Vivat wordt daar de houder van, maar draagt zelf niet het verzekeringsrisico. Wij zijn de eerste die dit doen met officiële toestemming. Verder zie je start-ups komen die werken met een chip in de auto. Je verzekert alleen de kilometers die je rijdt. Je moet meedoen, anders mis je de boot.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles