Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Vergelijker van bedrijfsleningen Creddo betreedt Nederlandse markt

De van oorsprong Zweedse fintech Creddo breidt verder uit en betreedt na de Finse nu ook de Nederlandse markt. De vergelijker van bedrijfsleningen wil het aanvraagproces voor zowel de ondernemer als de financier zo eenvoudig mogelijk maken. Floris van Vredendaal heeft als kersverse aandeelhouder en CEO de Nederlandse tak van deze nieuwkomer binnen het bedrijfsfinancieringslandschap opgezet.

Na de oprichting in 2021 in Stockholm waagde de fintech-startup Creddo zich al snel op de Finse markt. Een jaar later maakt nu ook Nederland kennis met de vergelijker van bedrijfsleningen. “Wij brengen vraag en aanbod samen”, legt aandeelhouder en CEO Creddo Nederland Floris van Vredendaal uit. “Als ondernemer dien je eenvoudig een aanvraag in, waarna alle aangesloten financiers je een aanbod kunnen doen. In ons portal geef je vervolgens aan met wie je in zee wilt gaan.”

Nederlandse markt

De Nederlandse markt is om verschillende redenen interessant. Van Vredendaal: “Allereerst voegen we écht iets toe aan de markt. Er zijn wel behoorlijk wat affiliates, maar er zijn vrijwel geen partijen die doen wat wij doen. Daarnaast zijn er, net zoals in Zweden en Finland, in Nederland ontzettend veel kleine en middelgrote ondernemingen met verschillende financieringsbehoeften. Daarom is de range bij ons heel breed. Praktisch iedere mkb’er kan bij ons terecht; of je nu een lening van 1.000 of van 350.000 euro nodig hebt.”

Vereisten financieringsaanvraag

Alleen ondernemingen die minimaal een jaar bestaan komen in aanmerking voor een financieringsaanvraag. Ook mogen zij geen BKR-registratie hebben. Van Vredendaal: “Bedrijven die aan die minimale vereisten voldoen, besparen zichzelf een hoop tijd en frustraties door hun financieringsaanvraag via ons te laten verlopen. Zo hoeven zij niet apart bij financiers langs te gaan en iedere keer weer hetzelfde verhaal te vertellen; via Creddo komen aanvragen duidelijk en uniform bij alle beschikbare potentiële kapitaalverstrekkers terecht.”

Uitbreiding op allerlei fronten

Met de lancering van de Nederlandse tak van Creddo heeft Van Vredendaal zijn doel nog niet bereikt. “Sterker nog, dit is pas het begin! Inmiddels hebben we zo’n vijftien mensen in dienst; dat aantal willen we de aankomende periode fors gaan uitbreiden.” Hetzelfde geldt voor het aantal financiers dat zich bij Creddo heeft aangesloten. “Onder meer SwishFund, Floryn, OPR Bedrijfskrediet en Qeld werken al met ons samen, maar binnenkort zijn nóg meer Nederlandse aanbieders via ons portal beschikbaar. Via onze website en social mediakanalen houden wij belangstellende ondernemers en financiers hiervan op de hoogte”, sluit Van Vredendaal af.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles