Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Vereenvoudigen van creditcardafschrijvingen

Goed nieuws voor bedrijven die zakelijke creditcards uitgeven: SRXP introduceert nieuwe software die creditcarduitgaven digitaal afhandelt. Deze software maakt het mogelijk om foto’s van bonnen te koppelen aan creditcardafschrijvingen. Het koppelen gaat via een app, die ook declaratiefraude voorkomt.

Met de software maakt de medewerker direct nadat een betaling is voltooid een foto van de bon. De informatie op de bon wordt meteen aan de creditcardafschrijving gekoppeld. De details over de onkosten zijn daarmee automatisch ingevuld, aan de hand van de informatie van de afschrijving. Omdat alle informatie al is verwerkt, wordt op deze manier declaratiefraude tegengegaan.

Declaratie-app
SRXP is de Nederlandse marktleider in declaratiesoftware. Het bedrijf heeft binnen vijf jaar het declaratieproces van meer dan 2500 bedrijven gedigitaliseerd met de declaratie-app. Het is de eerste declaratiesoftware in Nederland die creditcardafschrijvingen van Mastercard en AMEX koppelt aan een declaratie-app.

Volledige medewerking
De digitale afhandeling is in samenwerking van International Card Services ontwikkeld: de grootste uitgever van MasterCard en Visa. Beide partijen merkten de verantwoordingsproblemen die organisaties ondervinden. Pieter Verbruggen, CEO van SRXP: “Voor medewerkers die een zakelijke creditcard gebruiken om onkosten te betalen, is het minder van belang om bonnen te bewaren dan voor medewerkers die een rekening persoonlijk voorschieten. Daarom moet het eenvoudig zijn om bonnen te bewaren.” Nadat American Express over de declaratieoplossing hoorde, heeft ook AMEX volledige medewerking toegezegd.

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles