Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Contactloze betalingen met 255 procent gestegen

Het aantal contactloze betalingen is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd in het Verenigd Koninkrijk. Dit blijkt uit gegevens die gepubliceerd zijn door The UK Cards Association.

In 2014 werd er voor £2,3 biljoen aan aankopen gedaan door middel van contactloze betalingen. Dit is een stijging van 255 procent in vergelijking met 2013.
De consumenten in het Verenigd Koninkrijk gebruikten hun contactloze kaarten bijna 320 miljoen keer in 2014, waardoor er bijna tien transacties per seconde plaatsvonden.

Fraude
Uit de gegevens blijkt dat er bijna geen misbruik wordt gemaakt met de kaarten. In de eerste zes maanden van 2014 was er slechts een verlies van £51.000, wat minder dan een procent van de totale uitgave is. Om de fraude zo laag mogelijk te houden, zit er een limiet op de passen. Op het moment kan er per betaling maximaal £20 worden betaald. In september 2015 stijgt dit bedrag naar £30 per transactie.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles