Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

“Uitgangspositie Nederland ideaal voor robotisering”

We hoeven niet bang te zijn dat banen verloren gaan door robotisering van de samenleving. Sterker nog: volgens een ING-rapport verkeert Nederland in de ideale positie om hiervan te profiteren.

Volgens econome Marieke Blom van ING zijn de eigenschappen van de Nederlandse economie ideaal om profijt te halen uit de opmars van de robot. Zij spreekt hierover in een interview met de Telegraaf. Vooral het hoogopgeleide karakter van jongeren zorgt voor het ontstaan van nieuwe functies en zelfs hele nieuwe industrieën, zoals de gamingbranche. Omdat Nederlanders bovendien ook buiten de werkvloer leren en positief staan tegenover veranderingen op het werk, heeft het land de ideale positie om te profiteren van de robotisering van de samenleving.

Vergrijzing
Nederland heeft een goed trackrecord als het gaat om nieuwe technologieën. Zo heeft het land een koppositie wereldwijd in het aantal breedbandaansluitingen. Ook vergrijzing speelt een rol, want hierdoor zal het aantal uren dat Nederlanders gemiddeld werken niet hoger worden. Maar de productiviteit moet juist wel omhoog, waardoor Nederland zijn concurrentiepositie kan handhaven middels robotisering. Blom vergelijkt de ontwikkeling met de introductie van innovaties als de keerploeg, de stoommachine, de lopende band en de computer.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles