Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Tomirrow digitaliseert de kassabon

Start-up Tomirrow heeft deze week een app gelanceerd die de losse kassabon vervangt. Winkelketen Kijkshop is de eerste retailer die de gratis app aan klanten aanbiedt.

Consumenten kunnen via de app een overzicht behouden van hun aankopen en artikelen eenvoudiger ruilen. Daarnaast is er een functie aangeboden voor het bewaken van de garantieperiode. De pilot die Kijkshop start wordt in eerste instantie uitgevoerd in een aantal filialen. In de loop van 2015 moet dit worden uitgebreid naar de rest van de filialen in Nederland.

Gemak
De app heeft dezelfde juridische eigenschappen als een fysieke bon. Retailers hebben daarnaast ook de mogelijkheid om aanvullende informatie te versturen naar hun klanten. Als de gebruiker van de app liever anoniem blijft kan dat bij de registratie worden aangegeven. “Ook ontvangen ze niet continue allerlei pushberichten, maar alleen belangrijke informatie als een terugroepactie”, aldus een van oprichters van Tomirrow, Bernard van der Vloed. “Gemak en extra service staat voorop. Denk bijvoorbeeld ook aan het beschikbaar stellen van extra informatie als handleidingen.” Niet alleen aankopen vanuit een filiaal worden in de app bijgehouden. Ook online aankopen worden geregistreerd. “Er is geen gemakkelijkere manier dan dit om orde te houden in al je aankoopbewijzen. Denk alleen al aan het gemak bij declaraties, het ruilen van producten of wanneer je je wilt beroepen op de garantieperiode.”

Service
De hoofdreden dat Kijkshop deze samenwerking is aangegaan, is om een betere service aan hun klanten te kunnen bieden. “De app biedt de klant een daadwerkelijke service, die verder gaat dan alleen commerciële redenen”, aldus de COO van Kijkshop, Robin Tichler. “Klanten kunnen de garantie op producten beter beheren en gemakkelijker ruilen. Dat is voor ons echt van toegevoegde waarde. Het helpt de loyaliteit tussen retailer en consument te versterken.” Zowel Kijkshop als Tomirrow zien de toekomst van de app positief tegemoet. Zo is er al nagedacht over uitbreidingen. “Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om via Tomirrow direct door te kunnen klikken naar andere relevante producten, producten te registreren, of om je aankoop meteen te verzekeren”, aldus Tomirrow oprichter Brian Makenbach.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles