Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Tien gave fintechs om voor te werken in Amsterdam

Fintechs blijven de financiële sector ontwrichten. Silicon Canals zocht naar tien Amsterdamse fintechs waar het (mogelijk) goed toeven is. Van zij die consumentenbetaling ondersteunen tot verzekeringsplatformen: voor ieder wat wils dus.

Bij Finance Innovation komen de nodige Nederlandse fintech-startups voorbij, maar gefocust op de technologie en het probleem dat die bedrijven oplossen, raakt de werknemerskant van deze fintechs behoorlijk ondergesneeuwd. Terwijl ook dat perspectief belicht dient te worden. Waar in – voornamelijk – Amsterdam is het prettig werken voor zij die op het snijvlak van finance en innovatie aan de slag willen? Silicon Canals zocht het uit.

Ohpen

Eerder schreven we al over Ohpen, dat cloud based de rekeningadministratie voor banken voor zijn rekening neemt. Het bedrijf heeft de wind flink in de zeilen en verwelkomde op 1 januari 2019 een nieuwe CEO in de persoon van Mathijs Aler, die oprichter Chris Zadeh opvolgt.

Adyen

Adyen is het Nederlands paradepaardje wanneer het aankomt op financiële technologie en beleefde halverwege vorig jaar een indrukwekkende beursgang. Inmiddels is ook een tweede pakket aandelen naar de beurs gebracht en alles wijst erop dat Adyen – dat onder andere de betalingen voor Uber, Microsoft, Booking.com, eBay en Spotify faciliteert – blijft groeien.

Factris

Factoring is een alternatieve financieringsvorm waar veel mkb’ers hun cashflow mee op niveau kunnen houden. Factris levert een online factoringsplatform, waar ondernemers hun openstaande facturen kunnen uploaden. Bij acceptatie worden de openstaande facturen door Factris betaald en gaan zij achter de betalingsachterstanden aan. Ondernemers kunnen zich dus focussen op groei, in plaats van achter wanbetalers aan te jagen.

Bux

Ook Bux kennen we maar al te goed. De laagdrempelige beleggers-app zonder transactiekosten hoopt nieuwe doelgroepen te bereiken, buiten de 500.000 gebruikers die eerder al via het BUX-platform belegden. Inmiddels maken zo’n twee miljoen mensen uit negen Europese landen gebruik van de BUX-app.

Digital Insurance Group

Het digitale verzekeringsplatform Digital Insurance Group bestaat ‘pas’ sinds 2017. Op basis van data vormt Digital Insurance Group pijlsnel een mobile first verzekeringspropositie voor haar klanten. Deze ervaring wordt door ‘DIG’ aangeboden in samenwerking met verschillende banken, verzekeraars en Amerikaanse én Europese investeerders.

Blanco Services

Blanco Services biedt assetmanagement en investeringsmaatschappijen schaalmogelijkheden met behulp van moderne technologie. Voor vermogensbeheerders zijn snelheid en Know Your Customer cruciaal: Blanco Services heeft tools ontwikkeld die hen hierin voorzien.

InvoiceFinance

In dit lijstje de vreemde eend in de bijt, want InvoiceFinance komt niet uit Amsterdam, maar uit de hoofdstad van Brabant: ’s-Hertogenbosch. Voor een gemiddelde Amerikaan is dit alsnog om de hoek, maar goed. Het bedrijf biedt zakelijk krediet, van 10.000 tot 1 miljoen euro. Snelheid is hun USP: binnen twee minuten aangevraagd, binnen 24 uur geregeld, belooft InvoiceFinance.

Dimebox

Deze Nederlandse fintech, die betalingstechnologieën levert, werd eind 2018 overgenomen door de Amerikaanse multinationale fintech Verifone. Met behulp van machine learning maken bedrijven niet alleen efficiëntieslagen wanneer het op betalingen aankomt, maar worden ook o.a. fraude en kredietrisico’s onderkend.

Blockport

Blockport wil de nieuwe economie, met blockchain als onderliggend systeem, ondersteunen door de wereldwijde handel in crypto’s gebruiksvriendelijk te maken. Een platform dat end-to-end de handel in cryptocurrencies begeleidt, moet bij veel mensen de twijfel om bijvoorbeeld in Bitcoin en Ethereum te stappen, wegnemen.

Finaps

Finaps biedt innovatieve IT-oplossingen, door uiteenlopende open source technologieën te combineren met verschillende platformen, die zich focussen op onder meer financiële instellingen en de gezondheidszorg. Een aanwijsbaar resultaat is een digitale applicatie, die zakelijke klanten van ING op basis van kunstmatige intelligentie voortschrijdend inzicht biedt rondom het efficiënt beheren van hun werkkapitaal.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles