Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Terugstorten chipknipsaldo in volle gang

De Nederlandse grootbanken zijn begonnen met het terugstorten van resterend Chipknip saldo. In totaal gaat het om 82,5 miljoen euro aan saldo dat nooit is terug gevraagd door klanten.

De Chipknip is sinds het begin van januari al niet meer te gebruiken. Banken hebben hun klanten opgeroepen hun resterende saldo op tijd terug te halen. Aan deze oproep is echter weinig gehoor gegeven. Het terugstorten van de saldi gebeurt tussen zondag 25 januari en zondag 1 februari.

Bedrag
De saldi die overgebleven zijn variëren van enkele euro’s tot honderden euro’s. Het gemiddelde bedrag dat wordt teruggestort is 6,70 euro. Drie banken zijn al begonnen met het terugstorten. Rabobank was de eerste bank die actie ondernam. In totaal stortte de bank 33 miljoen euro terug verdeeld over 4,9 miljoen bankpassen. ING en SNS Bank zijn woensdag begonnen met het terugstorten. SNS heeft het meeste vergeten kapitaal te verdelen. De bank stort namelijk 1,5 miljard euro terug verdeeld over 240.000 bankpassen. ING verdeelde 22 miljoen euro over 3,5 miljoen bankpassen. Aankomend weekend gaat ook ABN Amro beginnen met terugstorten van 26 miljoen aan 3,5 verschillende bankpassen.

Hoge bedragen
Bepaalde klanten van ING kunnen rekenen op flinke financiele meevallers. Zo meldt de bank dat er 47.227 passen zijn met een saldo van meer dan 50 euro. Ook zijn er passen die het maximale saldo van 500 euro bevatten, het gaat dan om 133 passen. Ook is er een pas opgedoken van twaalf jaar geleden. Toentertijd bevatte deze 1000 gulden. De eigenaar van deze pas krijgt nu 453,70 teruggestort.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles