Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Techniek Facebook-betalen komt uit Nederland

Het Nederlandse services- en softwarebedrijf Virtual Affairs heeft een functionaliteit ontwikkeld waarmee betalen via Facebook mogelijk wordt. Online bank Knab maakt gebruik van deze techniek. De bank maakte gisteren bekend dat het betalen via Facebook voor haar klanten mogelijk gaat maken. 

Knab is de eerste bank die van deze software gebruik gaat maken. Virtual Affairs wil met de introductie van de techniek het betalen vergemakkelijken. ‘De ontwikkeling is een antwoord op de introductie van SEPA-betalingsverkeer in Europa en de nieuwe, complexere IBAN-rekeningnummers’, zegt Sijbrand Tieleman, directeur van Virtual Affairs. Het bedrijf was niet toevallig vanaf het begin betrokken bij Knap, dat in september 2012 is opgericht.

Europese ambities
De software die het betalen via sociale media mogelijk maakt, is SEPA-compliant. De functionaliteit voldoet aan de Europese regelgeving. Dat het product ook geschikt is voor banken buiten Nederland past goed bij de internationale ambities van Virtual Affairs. Tieleman: ‘Nederland loopt traditioneel voorop als het gaat om online bankieren. Met deze functionaliteit verwachten we dan ook interesse te wekken van andere Europese banken.’

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!