Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Synechron verwacht met 28 procent recordgroei in 2017

Synechron verwacht voor het financiële jaar 2016-2017 een wereldwijde omzet van 405 miljoen dollar, 18 nieuwe kantoren en meer dan 6.600 werknemers.  De dienstverlener op het gebied van consultancy, technologie en digital groeit bovendien met 28 procent, de sterkste groei van de afgelopen vijf jaar. Daarom durft Synechron een omzetdoel van 500 miljoen dollar te stellen in de komende twaalf maanden en een doel van 1 miljard dollar in 2020. 

Ook het marktaandeel op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties in de financiële sector blijft groeien. Sinds 2015 heeft Synechron wereldwijd zeven nieuwe kantoren geopend, met nu in totaal achttien kantoren en een autoriteitspositie onder de grootste financiële dienstverleners op het gebied van verandering in reguleringen en technologie. De groei is organisch tot stand gekomen, dankzij de acquisitie van zes specialistische bedrijven sinds begin 2013, om het bedrijf in staat te stellen om end-to-end-oplossingen te bieden die advies, digitaal ontwerp en technologische innovatie combineren. Synechron noemt dit de ‘power of 3’-strategie.

Recordjaar
Faisal Husain, medeoprichter en CEO van Synechron, zegt: “2016 was voor ons een fantastisch jaar met groei en nieuwe mogelijkheden. Kijkend naar alles wat er nog aan zit te komen, zal deze trend zich dit jaar voortzetten. Het vertrouwen dat wij hebben en de stabiliteit van onze groei ligt aan de basis van onze omzetdoelstelling van 1 miljard dollar in 2020. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit momentum kunnen vasthouden en dat 2017 opnieuw een recordjaar zal zijn voor Synechron.”

FinLabs
Naast een recordomzet en groei van het aantal werknemers heeft Synechron haar reputatie versterkt als wereldwijd leider in digitale transformatie. Het bedrijf lanceerde in 2016 vier nieuwe ‘Financial Innovation Labs’ (FinLabs) met vestigingen in Londen, Amsterdam, Pune en Bangalore. Synechrons’ FinLabs geven bedrijven de mogelijkheid om ‘hands-on’ ervaring op te doen met nieuwe technologieën zoals blockchain, kunstmatige intelligentie (KI), stemherkenning en drones. De uitbreiding brengt het aantal FinLabs op vijf en Synechron zal later dit jaar een flagship-FinLab openen in New York, met nieuwe locaties in Charlotte (North Carolina), Fort Lauderdale (Florida) en Hyderabad in India.

Blockhain Accelerators
In september 2016 lanceerde Synechron zes in de Finlabs ontwikkelde Blockhain Accelerators en een uit vijftig personen bestaand team in New York, Londen, Amsterdam, Dubai en Bangalore om blockchain-innovatie te versnellen. Het initiatief ontving een ACORD Innovation Award en werd genomineerd voor een Mortgage Strategy Award voor innovatie. In 2017 zal Synechron blijven innoveren rondom Blockchain, KI en Machine Learning in de financiële dienstverlening en is het niet onlogisch te stellen dat het erkenning zal blijven krijgen voor haar ‘thought leadership’ in digitale transformatie.

 

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles