Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Synechron lanceert blockchain-applicaties

Synechron, leverancier van technologie en consultancydiensten voor de financiële dienstverlening, heeft vanuit de cloud een Blockchain Accelerator Program gelanceerd met zes blockchain-applicaties. Hiermee kunnen financiële dienstverleners binnen enkele weken operationeel zijn met een blockchain-toepassing. 

Het acceleratorprogramma maakt snelle blockchain-toepassingen voor financiële dienstverleners mogelijk. Synechron werkte samen met klanten om de blockchain-applicaties te ontwikkelen.

Beperkte ontwikkelingsduur en investeringen
De blockchain-applicaties van Synechron zijn beschikbaar in een cloudomgeving. Klanten kunnen gebruikmaken van de modulaire code en een sandbox-omgeving die ontwikkelingsduur, infrastructuur en investeringen minimaliseren. De Blockchain Accelerators zijn agile ontworpen en gebouwd met blockchain-technologieën zoals Ethereum, Hyperledger, Eris en Ripple. Zij zijn beschikbaar via de cloud en compatibel met hedendaagse hybride cloudomgevingen. Hierdoor kunnen bedrijven experimenteren met blockchain zonder dat er extra investeringen nodig zijn en kunnen zij sneller toepassingen lanceren.

Zes Blockchain Accelerators
Synechron signaleert zes gebieden waar financiële dienstverleners kunnen profiteren door toepassing van blockchain in hun bedrijfsvoering. Voor deze toepassingen zijn inmiddels de volgende zes Blockchain Accelerators beschikbaar: Global Payments, Trade Finance, Smart Margin Calls, Insurance Claims Processing, KYC (Know Your Customer) en Mortgage Financing & Processing.

  1. Blockchain Accelerator for Global Payments: een toepassing waarmee bedrijven bij elke bank kunnen betalen met cryptocurrency.
  1. Blockchain Accelerator for Trade Finance: digitale versies van transacties, smart contracts en centralisatie van onderliggende informatie in een distributed ledger.
  1. Blockchain Accelerator for Smart Margin Calls: automatisering door het gebruik van smart contracts om de waarde van portfolio’s te bepalen, onderhoudsmarges aan te houden en betalingen te volgen en te valideren.
  1. Blockchain Accelerator for Insurance Claims Processing: automatische verwerking van verzekeringsclaims en betalingen door smart contracts.
  1. Blockchain Accelerator for KYC: een gecentraliseerd Know Your Customer (KYC)-model.
  1. Blockchain Accelerator for Mortgage Financing & Processing: verplaatst in de bedrijfsboekhouding gedocumenteerde leningen naar een gecentraliseerd kasboek.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles