Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Synechron combineert technologische ontwikkeling met expertise financiële sector

Synechron Inc., een grote speler op het gebied van financieel advies en technologie, lanceert ‘Neo’, een verzameling kunstmatige intelligentie (KI)-oplossingen voor de financiële industrie. Neo is Synechrons nieuwe propositie waarin het bedrijf KI-oplossingen samen met specialistische financiële kennis aanbiedt aan klanten.

Na een stormachtige ontwikkeling van blockchaintechnologie is ook kunstmatige intelligentie in rap tempo aan het ontwikkelen. Nu computers steeds sneller en krachtiger worden, kunnen programma’s ook in sneller tempo ontwikkeld worden. Hoewel het idee interessant klinkt voor financiële organisaties, zijn er maar weinig met kennis van kunstmatige intelligentie in huis. Daar komt Synechron om de hoek kijken, want deze New Yorkse dienstverlener is een van de weinige organisaties die dit wel aanbieden. Daarbij heeft Synechron ook nog eens kennis van hoe financiële organisaties werken.

Synechron bouwde veertien applicaties – accelerators genoemd – die kosten reduceren, klantervaring verbeteren en de time-to-market voor financiële instituties verminderen. “De accelerators kan je vergelijken met maquettes. Het zijn voorbeelden van hoe wij bepaalde problemen kunnen oplossen”, vertelt Jop Ekering, consultant bij Synechron. “Wij verkopen niet een los product aan onze klanten, maar kijken samen naar hoe kunstmatige intelligentie kan bijdragen aan hun commerciële succes.”

Pijnpunten weghalen
Het doel van de accelerators is om bepaalde problemen in bedrijfsprocessen weg te nemen. Ekering: “Denk bijvoorbeeld aan data die door verschillende afdelingen in verschillende formats wordt aangeleverd. Dan ben je zo uren, misschien wel dagen, bezig om dat allemaal om te zetten naar één document. Met onze technologie kan werk van een week ingekort worden naar een uurtje.”

Samenwerking start-ups
Voor de ontwikkeling van de verschillende accelerators heeft Synechron partnerschappen gesloten met fintechbedrijven zoals Quantexa, Yseop en Sqreem. Ekering: “Steeds meer grote bedrijven werken samen met kleine fintechs, omdat zij flexibel zijn en specialistische kennis hebben. Dat is ook de reden dat wij besloten hebben bepaalde onderdelen samen met start-ups uit het veld te ontwikkelen.”

Technieken
Synchron’s acceleratorapplicaties gebruiken technieken zoals Natural Language Processing (NLP), Robotic Process Automation (RPA), Cognitive Machine Learning, chatbots, datawetenschap en robotadviseurs.

De applicaties bevatten bovendien de meest geavanceerde KI- en Deep Learning-technieken en algoritmes, waaronder Google Tesseract’s OCR en binarisatie, het NLTK voor sentimentanalyse, SARIMA voor tijdreeksdata, Self-Org Maps voor clustering, Deap Learning Recurring Neural Networks (RNN) voor dynamische classificering, Support Vector Machine voor classificering, R voor statistische modellen en Apache Spark voor big data en machine learning. Ook maken de accelerators gebruik van financiële expertise en programmeertalen en tools, zoals OpenNLP, R, Python, Jflex, PDFBox, MS LUIS, Tessaract, Spark, Apache Solr en mongo DB.

Oog op de toekomst
Synechron verwacht dat kunstmatige intelligentie een nog grotere vlucht neemt de komende jaren. Daarom wordt kunstmatige intelligentie binnen het bedrijf een speerpunt. Andere pijlers, zoals blockchain, zullen ook belangrijk blijven, maar in iets mindere mate. “Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich nu sneller dan blockchain bijvoorbeeld. Financiële instituties zoeken naar manieren om technologie te implementeren waarmee zij problemen in de financiële dienstverlening kunnen oplossen. Neo zal onze klanten helpen dit te doen”, aldus Ekering.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles