Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
Internet of Things

Stijgende investering multinationals in Internet of Things

79 procent van de managers van grote multinationals investeert in het gebruik van Inter of Things (IoT). Dat blijkt uit onderzoek van Tata Consultancy Service (TCS) onder 795 managers

Dit jaar zullen deze bedrijven gezamenlijk vermoedelijk 86 miljoen dollar in de IoT investeren. Verwacht wordt dat deze budgetten de komende jaren zullen stijgen met 20 procent. In 2018 zal dit resulteren in een investeringsbedrag van 103 miljoen dollar.

Traceren door mobiele apps
De meest gebruikte toepassing van de IoT bij de ondervraagde bedrijven is die van het traceren van klanten door middel van mobiele apps: de helft van de ondervraagden geeft aan dit te doen. Weer anderen willen producten en productprestaties volgen.

Stijgend rendement
Veel van de bedrijven die investeren in IoT, zien de werking ervan terug in een stijgend rendement, blijkt uit het rapport. In de takken waar IoT-programma’s werden toegepast, was de inkomstenstijging over 2014 gemiddeld 16 procent. Daarbovenop zag 9 procent van deze bedrijven een algehele omzetstijging van meer dan 60 procent. De meeste succesvolle resultaten werden geboekt bij de bedrijven die door middel van het IoT klanten benaderden met op de klant toegesneden aanbiedingen en op maat gemaakte marketing campagnes.

Wel zijn er nog flinke drempels te nemen alvorens de belofte van IoT ingelost kan worden. Respondenten vinden het vooral moeilijk hun medewerkers anders te laten denken over klanten, producten en processen. Er zijn nog veel vraagtekens rond technologische aspecten als verwerking van Big Data, interne versus externe ontwikkeling, integratie van IoT-data met bedrijfssystemen, en de beveiliging en betrouwbaarheid van de IoT.

Het hele rapport is hier te lezen.

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles