Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Steeds meer tech-bedrijven trekken naar Australië

Een groeiend aantal Amerikaanse tech-bedrijven trekt naar Australië om geld op te halen. Ze hebben namelijk daar een truc gevonden om via een achterdeur de Australische beurs op te komen. 

Deze zomer maakte Sydney al zijn opwachting in de top 20 beste steden voor startups. De hoofdstad van Australië stond op de zestiende plek in de startup top 20. Opvallend is dat Sydney eerder op plek twaalf in de top 20 stond. Het ecosysteem in de stad lijkt nu weer sneller te groeien dan elders.

Australische beurs
De groei komt door een nogal uitzonderlijke situatie in Australië. Bedrijven hebben een achterdeur gevonden voor toegang tot de beurs. De afgelopen tien jaar vond er een mijnbouwhausse plaats, waardoor veel bedrijven op de Australië beurs lege hulzen zijn. Laat je een dergelijk bedrijf vervolgens een tech-bedrijf overnemen, dan heeft de overgenomen partij opeens toegang tot de beurs – incluis alle gevolgen voor het aantrekken van kapitaal.

De beursgang is een aantrekkelijk alternatief voor de tech-bedrijven ten opzichte van financiering door durfkapitalisten. Dat meer dan 30 tech-bedrijven niet meer voor Silicon Valley kiezen, maar voor Australië, komt dan ook doordat ze met deze financieringsvorm (of –truc) geen meerderheid van hun aandelen hoeven op te geven.

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles