Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Samsung start met onderzoek naar Bitcoin-technologie

De Bitcoin is erg populair en elke speler op de markt wil er een graantje van meepikken. Na de financiële grootmachten zoals UBS en IBM start nu ook Samsung met specifiek onderzoek naar de blockchain-technologie die Bitcoin gebruikt.

 

De Koreaanse techgigant Samsung gaat , in navolging van de financiële grootmachten, ook onderzoek doen naar de Blockchain-technologie achter Bitcoin. Dit is een digitale variant van een grootboek waarbij elke transactie wordt geverifieerd.

Technologie
Bitcoin maakt gebruik van de Blockchain om transacties te controleren. Telkens wanneer er geld tussen twee Bitcoinadressen wordt overgemaakt, wordt dit via de Blockchain bijgehouden. Op deze manier wordt het bijna onmogelijk om te frauderen en is het dus erg populair bij zowel particulieren als bedrijven.

Andere doeleinden
Volgens Bloomberg wil Samsung de technologie gaan gebruiken om andere soorten transacties te verifiëren. Een eigen valuta wil Samsung dus niet meteen opzetten, maar ze zouden de Blockchain willen gebruiken voor het digitaal versturen van documenten. Op deze manier zouden belangrijke documenten met minimaal risico verstuurd kunnen worden.

Regelgeving
Opvallend zijn de vele onderzoeken naar de technologie die steeds meer gericht zijn voor niet-financiële doeleinden. Steeds meer overheden willen de mogelijkheden van digitale valuta immers inperken met verplichtingen omtrent  witwasserij. Vorige maand werd de website Evolution, een online marktplaats, nog offline gehaald toen bleek dat de oprichters met twaalf miljoen dollar aan Bitcoins aan de haal gingen.

Tagged with:

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles