Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Startupbootcamp lanceert FinTech & CyberSecurity-programma

Het is tijd om de cybersecurity in de fintech-wereld naar een hoger niveau te tillen. Dat dachten ze bij het Amsterdamse Startupbootcamp. De start-upaccelerator lanceert een nieuw FinTech & CyberSecurity-programma om de fintech-wereld hierin tegemoet te komen.

In de huidige wereld van fintech worden zaken als veiligheid en het beschermen van data steeds belangrijker. Startupbootcamp wil dat consumenten zich 100 procent veilig voelen als het gaat om (online) financiën. Met het FinTech & CyberSecurity-programma wordt in Amsterdam geprobeerd cybersecurity te verbeteren op het gebied van snelheid en klantgerichtheid.

Selectie
Tijdens de lancering van het programma – tussen augustus en november – presenteren fintechstart-ups uit de hele wereld hun ideeën op het gebied van cybersecurity. Dat gebeurt tijdens een aantal ‘FastTrack’-dagen in Amsterdam, maar ook in Londen, Berlijn, Parijs, Tel Aviv, Moskou en Madrid. De tien start-ups die hierbij geselecteerd worden, volgen uiteindelijk het programma.

Patrick de Zeeuw, co-founder van Startupbootcamp vertelt: “We zijn 14 maanden geleden begonnen met de voorbereidingen voor dit derde Amsterdamse programma en het is tot nu toe een geweldig project geweest. De laatste drie jaar is fintech een van de grootste start-upthema’s geweest en het ziet ernaar uit dat cybersecurity in 2017 een van de belangrijkste industrieën wordt voor onder meer venture capitals. Dat was voor ons de reden deze zomer om met dit programma, dat onder leiding komt van Michael Dooijes, te starten.” Dooijes is sinds 3,5 jaar mentor bij Startupbootcamp.

Partijen als Rabobank, ING en ABN Amro steunen het initiatief. Eerder werden al succesvolle programma’s in onder meer Londen, Singapore en New York opgestart door Startupbootcamp, dat vijf jaar geleden het levenslicht zag.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles