Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Startup Bloomon haalt miljoenen op

De Amsterdamse bloemenbezorger Bloomon heeft in de eerste acht maanden na de lancering in Nederland en Duitsland 3,5 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. De online besteldienst zal het geld gebruiken om een verdere expansie, ook op internationaal gebied, mogelijk te maken.

De Nederlandse bezorgdienst levert tot nu toe alleen in Nederland en Duitsland, maar daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Het bedrijf is van plan om de bloemen van Nederlandse bodem in heel Europa te bezorgen. Patrick Hurenkamp, oprichter van Bloomon, vertelde in een interview: “ Zo kunnen we de komende twee jaar onze doelstelling behalen om een miljoen bossen bloemen te bezorgen”.

Bloemenmarkt
Bloomon heeft in die eerste acht maanden een team samengesteld van vijftig werknemers. Het bedrijf werkt via een abonnement: elke maand betaalt de consument een vast bedrag om vervolgens een ‘verrassend boeket’ thuisgestuurd te krijgen. Hiermee concurreren ze met andere bloembezorgdiensten: de prijzen liggen onder de dertig euro. Ook vertelde Hurenkamp aan Z24: “Als je kijkt naar de bloemenmarkt, is 1% van de markt online.”

Nederlandse startups
Er is de laatste tijd veel te doen om Nederlandse startups. KPGM heeft bijvoorbeeld ingestemd met een samenwerking met startup-platform Matchi. Ook werd donderdagochtend bekend dat Neelie Kroes voor een betere startup wetgeving lobbyt.

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles