Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Start-ups krijgen steeds vaker hulp van fintech bij financiering

Van alle start-ups krijgt 68 procent de financiering die nodig is om te groeien niet rond. Doordat banken hen afwijzen wijken zij steeds vaker uit naar alternatieven in fintech. Dit blijkt uit onderzoek van InvoiceFinance, in het kader van de Amsterdam Capital Week. Het fintech-bedrijf heeft meer dan honderd start-ups en scale-ups geïnterviewd over financiering en betaalgedrag.

Fintech als uitkomst
Om te kunnen groeien is geld nodig. Echter, financiering krijgen van een bank als start-up is lastig. Door het gebrek aan historie wordt 82 procent van de start-ups die een poging waagt afgewezen. 72 procent probeert het niet eens bij een bank en gaat direct op zoek naar alternatieven voor financiering: in hun eigen netwerk (82 procent), via crowdfunding (28 procent) of fintech-bedrijven (21 procent). Ruim de helft van de start-ups is gefinancierd met eigen geld, terwijl meer kapitaal hard nodig is om te groeien. Maar liefst 68 procent geeft aan geld nodig te hebben voor groei komend jaar.

Kapitaal
De geïnterviewde bedrijven hebben het kapitaal met name nodig om meer personeel aan te nemen. 76 procent geeft aan hier meer in te willen investeren. “Dat is ook de keuze die wij als start-up maken,” zegt Sven van der Biezen, ceo en medeoprichter van InvoiceFinance. “Zo kun je sneller je product verbeteren en nog schaalbaarder maken wat je doet.” Marketing staat op de tweede plaats met 53 procent van de start- en scale-ups, gevolgd door development met 51 procent. Met name scale-ups geven aan een boost nodig te hebben voor de development-afdeling.

Het onderzoek toont de noodzaak van de Amsterdam Capital Week aan: “Tijdens Amsterdam Capital Week reizen start-ups en scale-ups uit de hele wereld af naar Amsterdam om investeerders te ontmoeten, voor ze te pitchen en van elkaar te leren,” aldus Anouk Bikkel, Programme Director bij Amsterdam Capital Week. “Diverse evenementen bieden start-ups de mogelijkheid om hun weg naar kapitaal te vinden.”

De resultaten staan ook in deze infographic.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles