Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Spotcap: moderne kredietverstrekking versterkt bankwezen

Fintech-onderneming Spotcap toont aan dat moderne vormen van kredietverstrekking en het aanbod van de meer traditionele banken elkaar niet bijten maar juist verder kunnen helpen. Een samenwerking met de Oostenrijkse bank BAWAG bevestigt deze vernieuwde propositie van Spotcap en de potentie van deze manier van MKB-leningen uitzetten.

Internationaal online kredietverstrekker Spotcap, opgericht in 2014, wil zijn vernieuwde dienstverlening Lending as a Service (Laas) aanbieden aan traditionele partijen binnen de financiële sector, zoals banken en verzekeraars. Naast directe kredietverstrekking, waarmee ze inmiddels in totaal 150 miljoen euro per jaar uitzetten in o.a. het Verenigd Koninkrijk, Australië en voornamelijk Nederland, willen ze nu ook samenwerkingen aangaan met andere, traditionele, financiële partijen, om kredietaanvragen die bij hen binnenkomen digitaal te gaan beoordelen.

Voor de Oostenrijkse BAWAG Group gaat Spotcap vanaf dit jaar de kredietaanvragen tot 30.000 euro beoordelen. Dit werd onder meer op de eigen website aangekondigd en moet het standpunt van Spotcap, dat Fintech-ondernemingen niet alleen disruptive zijn maar ook juist waarde toe kunnen voegen aan traditionele financiële instituten, concreet vormgeven.

Klant centraal
In een reactie bevestigt Niels Turfboer, managing director van Spotcap Nederland en het Verenigd Koninkrijk, bovenstaand voornemen. Turfboer: “In onze optiek bevestigt deze strategische samenwerking de snelle ontwikkeling in de financiële sector, waarbij fintech-spelers samenwerkingen aangaan met traditionele partijen om samen de beste dienstverlening te kunnen bieden, waarbij de klant centraal staat.” Naast het midden- en kleinbedrijf profiteert ook de traditionele bank hiervan. “Fintech is niet ontwrichtend, maar juist van toegevoegde waarde voor het traditionele bankieren én een verrijking van het financieringslandschap”, aldus Turfboer.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles