Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Spotcap haalt investering van 31,5 miljoen euro op

Online kredietvertrekker Spotcap heeft een investering opgehaald van 31,5 miljoen euro. De investering is bedoeld om bij te dragen aan het uitbreiden van het productaanbod in Nederland en het verwezenlijken van de internationale groei.

In anderhalf jaar tijd rondde Spotcap haar derde financieringsronde succesvol af. Deze financieringsronde verliep onder leiding van internationale participatiemaatschappij Finstar Financial Group.

Voorzien in financieringsbehoefte
Met deze uitbreiding wil Spotcap het kleinere MKB in Nederland beter voorzien in hun financieringsbehoefte, hetgeen een stimulans zal geven aan de economie.

De investering in Spotcap moet volgens Niels Turfboer, directeur van Spotcap Benelux 7 VK, een aantal doelen gaan realiseren. “Deze investering heeft ons in staat gesteld het productassortiment in Nederland te verruimen, waarmee wij de toegang en het gebruiksgemak van financiering voor het MKB verder kunnen verbeteren.” Daarnaast vertelt Turfboer dat de investering Spotcap ook in staat stelt de internationale groei te verwezenlijken.

Finstar zet in op fintech
Finstar Financial Group is een internationale participatiemaatschappij en is naast de financiële sector actief in telecommunicatie, vastgoed en parfumerie-cosmetica retail.

Ook Finstar heeft baat bij de investering als aandeelhouder. “Door deze deelname in Spotcap verstevigen wij onze positie in de FinTech (sic) sector en vergroten wij ons bereik naar nieuwe gebieden.”, zegt Nicholas Jordan, CEO van Finstar.

Spotcap helpt ondernemers te groeien door financiering aan te bieden. De kredietverlener met wereldwijd ongeveer 70 werknemers, wordt geleid door Toby Triebel en Jens Woloszczak. Spotcap heeft haar hoofdkantoor in Berlijn en lokale kantoren in Amsterdam, Madrid en Sydney.

Tagged with:

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles