Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Spoiler voor 2016: dit móet u weten

Naast allerlei belangrijke fintech-trends en relevante startups is er nog veel meer gaande in de bancaire wereld. FinanceInnovation zette alle essentiële bijeenkomsten voor de innovatieve fintechkenner op een rij en licht kort de grote ontwikkelingen toe.

Belangrijke evenementen
Dit zijn de fintech-evenementen die je ook komend jaar als financiële dienstverlener niet wil missen:

27 januari: The Future of Fintech
Dit is het eerste grote fintech-congres dit jaar. En dat is er niet zomaar een: tijdens dit evenement in London wordt er gesproken over – de naam van het congres verklapt het al – de toekomst van fintech-bedrijven en startups. Tijdens deze avond wordt gediscussieerd over de inzichten van fintech en worden belangrijke pitches gegeven door innovatieve startups.  The Future of Fintech wordt afgesloten met een grote netwerkborrel met grote technologiebedrijven, aanstormende talenten in de startup-wereld en investeerders.

4 februari: Congres Big Data in de financiële sector
Tijdens dit congres wordt gesproken over hoe je als financiële dienstverlener optimaal gebruik kunt maken van big data. Verschillende sprekers bouwen aan een datagedreven financiële wereld. Tijdens het evenement staat een vraag centraal: hoe blijf je als financiële instelling relevant voor de samenleving, wanneer data steeds belangrijker wordt?

10 februari: Fintech Breaking Barriers
Deze interessante ontmoeting tussen fintech-startups en grote namen uit de Nederlandse financiële wereld wordt onder andere georganiseerd door ING. Hopelijk rollen daar zoveel mogelijk vruchtbare samenwerkingen uit.

14 april: European FinTech Awards & Conference
Wat is de toekomst van de banken? Zijn er in 2020 nog Nederlandse banken over en waar kan je het beste in investeren? Deze vragen staan tijdens deze conferentie centraal.

21 april: Jaarcongres Financieel Recht
Tijdens dit evenement worden alle onderwerpen aangesneden die voor de innovatieve bankier relevant zijn. Door ervaren sprekers wordt ook dit jaar advies gegeven over de belangrijkste Europese ontwikkelingen op het gebied van financiële wetgeving. Ook behandelen zij een belangrijk en actueel thema: hoever mag je als financiële instelling gaan met de combinatie tussen data en privacy?

14 juni: Congres Toekomst van het Betalingsverkeer
De naam van dit evenement klinkt voor veel financiële dienstverleners als muziek in de oren. Maar wat is deze toekomst? Mobiel bankieren en fintech-startups zijn de sleutelwoorden van dit congres: er zal gesproken worden over nieuwe regelgeving en de nieuwste technologische ontwikkelingen.

3 november: Innovations in Payments
De Benelux FinTech top 50 zal worden gepresenteerd in Nieuwegein tijdens een speciale editie van de ‘CreditExpo’. Het evenement wordt bezocht door meer dan duizend credit managers en bankiers.

En dan nog dit
Eerder al schreven we over de technologische ontwikkelingen die afgelopen jaar belangrijk waren en van groot belang zullen blijven in het nieuwe jaar. Daarnaast zijn nog een handvol trends belangrijk in 2016, zoals het gebruik van bitcoins, het werken met blockchain en de koppeling tussen big data en banken.

Tagged with:

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles