Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Snapchat introduceert Snapcash

De Amerikaanse app Snapchat introduceerde gisteren de nieuwe betaaldienst Snapcash. Met Snapcash worden gebruikers in staat gesteld om geld over te maken met dezelfde eenvoud als het versturen van een Snapchat-foto.

De nieuwe betaaldienst Snapcash, een samenwerking tussen Snapchat en Square, maakt het mogelijk om via de Snapchat-app geld over te maken naar vrienden. Hiervoor dienen gebruikers hun bankgegevens in te vullen op Snapchat waarna er geld kan worden overgemaakt door slechts een chatsessie te starten, het gewenste  bedrag in te toetsen en op verzenden te klikken.

Snapcash
Snapchat is het meest bekende medium voor zogeheten ‘kortstondige communicatie’. Met de app kunnen foto’s worden verstuurd die door de ontvangers maar enkele seconden zijn te zien waarna de foto permanent verdwijnt. Na de vele pikante kiekjes die als gevolg van deze kortstondigheid zijn verstuurd, maakt de app het nu ook mogelijk om geld naar elkaar over te maken. Hiervoor dienen gebruikers eerst hun pinpas aan hun Snapchat-account te koppelen. De betaaldienst is dus ook geen vervanging van de pinpas of creditcard. Snapcash-gebruikers hoeven in een chat slechts een dollarteken in te toetsen gevolgd door het gewenste bedrag alvorens op verzenden te klikken. De dienst is alleen beschikbaar in Amerika voor gebruikers boven de achttien jaar. Of en wanneer de dienst in Nederland beschikbaar wordt gesteld, is niet bekend.

Snapchat en Square
De betaaldienst Snapcash is door Snapchat ontwikkeld in samenwerking met Square, een Amerikaans bedrijf dat onder andere kassasystemen ontwikkelt voor smartphones en tablets. Daarnaast maakte Square het mogelijk om per e-mail geld over te maken. “We vonden die dienst zo mooi dat we met hen wilden samenwerken”, aldus Snapchat in de blog van de app. “We lieten Square een prototype van Snapcash zien en gelukkig waren ze enthousiast.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles