Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Slimme pinautomaat gelanceerd

ICT-dienstverlener Fujitsu heeft deze week een nieuwe ‘slimme’ pinautomaat gelanceerd. De pinautomaat is de eerste uit de Fujitsu ATM 100 serie. De pinautomaat zorgt voor meer interactie en communicatie met de eindgebruiker en beschikt over een breed scala aan veiligheidsmaatregelen.

Onze geldautomaat is de eerste die gebruik maakt van de Fujitsu Palmsecure- technologie. Dit is een nieuwe technologie die bijna-infrarood licht gebruikt om het unieke aderpatroon in een handpalm te scannen. Door de uitkomst van deze scan te matchen met een database van aderpatronen van geregistreerde gebruikers, valt de identiteit van een persoon op een veilige manier vast te stellen.

Door gebruik te maken van handpalmscanners, zijn de geldautomaten van Fujitsu ook geschikt om te gebruiken voor mobiele applicaties. Zo kan de geldautomaat contact maken met mobiele devices door gebruik te maken van Near Field Communications (NFC). Hierdoor kan je dus ook met een mobiele telefoon contact maken met de geldautomaat en je saldo verhogen.

Bankieren van de toekomst
Fujitsu verwacht dat er al in 2015 meer betalingen met mobiele telefoons zullen plaatsvinden dan betalingen met pinpas of creditcard. De komende jaren worden daarom in Europa 245.000 geldautomaten vervangen of krijgen een upgrade. Daarnaast worden er nog eens 40.000 extra automaten bijgeplaatst. Fujitsu speelt met hun nieuwe geldautomaten dus in op de behoefte van banken en eindgebruikers.

Albert Ulfman, marketing manager Fujitsu

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!