Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Shopper Concepts genomineerd voor Accenture Innovation Awards

Shopper Concepts B.V. is met haar startup CashOrCard door Accenture genomineerd voor beste financiële innovatie van 2014. Samen met vier andere genomineerden strijdt de startup met haar concept voor online kassa’s voor de felbegeerde Accenture Innovation Award binnen de categorie Financial Services.

De uitreiking van de Accenture Innovation Awards komt steeds dichterbij. In de aanloop ernaartoe portretteert FinanceInnovation de genomineerden. Deze week spraken we met John Staunton, Co founder en CEO van CashOrCard POS: een online kassa voor tablets.

CashOrCard
De Nederlandse startup CashOrCard levert een online kassasysteem voor de tablets van Apple en Android. Het systeem kan als app gedownload worden door iedere retailer die een fysieke winkel beheert naast een webshop. De app zorgt vervolgens voor een naadloze verbinding tussen de fysieke winkel en de webshop door middel van een koppeling met e-commerceplatformen als Magento en SEOshop waarmee de twee verschillende verkoopkanalen geïntegreerd worden. “Het beheren van een fysieke winkel naast een webshop is erg complex en tijdrovend”, aldus Staunton. “Veel taken als administratie, inventaris, rapportage en voorraadbeheer moeten hierdoor namelijk dubbel worden uitgevoerd. CashOrCard biedt een oplossing waarmee deze multi-channel retailers deze omslachtigheid kunnen mijden. We merken namelijk dat winkeliers het liefst al hun diensten geïntegreerd willen.” Met de applicatie van CashOrCard wordt het onder andere mogelijk om voor beide verkoopkanalen producten te beheren, verkoopresultaten uit te draaien en periodieke rapportages in te zien.

Het concept van CashOrCard is opgezet door de oprichters van Buzzoek, een dienst waarmee winkeliers klantprogramma’s kunnen beheren. Staunton, CEO van beide startups, stelt dat het concept van CashOrCard technisch gezien ook gebaseerd is op dat van Buzzoek, waardoor Shopper Concepts met een combinatie van beide concepten meedingt naar de award voor beste financiële innovatie. Hoewel de initiatiefnemers met het concept van CashOrCard een grote markt in lijken te stappen door een hevig concurrentieveld, valt dit volgens Staunton in werkelijkheid mee. “Juist omdat wij de activiteiten van een multi-channel met ons kassasysteem integreren, onderscheiden wij ons van de concurrentie. Ook richten wij ons met ons online kassasysteem meer op de kleinere bedrijven die behoefte hebben aan een klein, simpel systeem dat overal mee naar toe te nemen is.”
CashOrCard is op dit moment in gebruik door 112 retailers nadat er een beta-versie is getest onder 500 gebruikers. “We krijgen vooral te horen dat het systeem zo makkelijk werkt en erg toegankelijk is”, aldus Staunton.

Nominatie
Volgens Staunton hebben CashOrCard en Buzzoek hun nominatie vooral te danken aan het feit dat het winkeliers in staat stelt om de activiteiten van zowel hun fysieke winkel als hun webshop te integreren. “Tevens hebben we de nominatie te danken aan de loyaliteitsprogramma’s die we winkeliers bieden met Buzzoek”, benadrukt Staunton. Met Buzzoek kunnen winkeliers van hun klanten trouwe fans maken door ze in staat te stellen om met een NFC-pas in de winkel in te checken waarmee ze sparen voor een leuk relatiegeschenk.

Kijkend naar de andere genomineerden merkt Staunton op dat ieder concept een totaal andere tak van sport bedient. “Het is dan ook lastig om te zeggen van wie we de meeste concurrentiedruk mogen verwachten”, aldus Staunton. “Wel waren we erg onder de indruk van de jongens van Sparkholder. Zij hebben met hun investeringsplatform een slim concept in handen.” Echter, volgens Staunton doen CashOrCard en Buzzoek niet onder. “We vinden het feit dat we genomineerd zijn al een hele kwaliteitsstempel en zien dat het nu al leidt tot veel bekendheid en erkenning. Dat wordt natuurlijk alleen maar meer als we de award winnen. We zijn dan ook zeer gemotiveerd.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles