Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Samsung Pay komt naar Nederland

Samsung Pay komt naar Nederland en de rest van Europa. Om dat te realiseren, gaat Samsung een samenwerking aan met Mastercard. 

 

Op dit moment is nog onbekend wanneer de dienst precies wordt gelanceerd in Europa. Mastercard en Samsung zijn momenteel in gesprek met de banken om de lancering voor te bereiden. Samsung Pay stelt consumenten in staat om met een betaalpas van Maestro of een creditcard van MasterCard contactloos te betalen via hun smartphone. 

Europa loopt achter
Deze zomer wordt Samsung Pay uitgerold in de VS en Zuid-Korea. Soortgelijke diensten als Android Pay en Apple Pay werden eerder geïntroduceerd door Google en Apple. Ook die diensten zijn nu nog niet beschikbaar in Nederland.

Nederlandse consumenten kunnen sinds begin dit jaar betalen met hun smartphone. Het betalen met de mobiele telefoon was initieel alleen mogelijk voor klanten van de Rabobank die in het bezit waren van een Samsung.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles