Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Rusland gaat blockchainimplementatie gebruiken voor clientidentificatie

De Russische Vereniging voor Financiële Innovatie (AFI) heeft een ontwerp waarin de routekaart voor de verbetering van de regulering van het nationale betaalsysteem wordt voorbereid, meldt de website PlusWorld.ru.

Het ontwerp is online gezet voor discussievorming op de website van de vereniging. Hierna zal de routekaart worden voorgelegd aan de Doema, het ministerie van Financiën en de Bank of Russia Rosfinmonitoring.

Volgens het rapport omvatten de belangrijkste bepalingen van de routekaart zaken als de uitvoering van blockchaintechnologie voor de identificatie van klanten: “Samen met uitbreidingsmogelijkheden in de transacties op korte termijn in het kader van de vereenvoudigde identificatie van klanten, het ontwikkelen van een aanpak en uitvoering van een unieke identificatiecode (eventueel met behulp van blockchain-technologie)”, zoals gerapporteerd door PlusWorld.ru (vrij vertaald).

Het nieuws volgt op de recente aankondiging over de oprichting van een Associatie voor Financiële Technologie Ontwikkeling (FinTech Association) door de Russische Bank. De centrale bank zegt dat de deelnemers de invoering van de meest veelbelovende technologieën zullen bestuderen, zoals een gedistribueerd grootboek, Application Program Interface (open API) en remote identification-technologieën. Ook zullen ze een eenmalige betalingsruimte voor huishoudens en rechtspersonen maken.

De Russische centrale bank is al begonnen met het experimenteren met de blockchaintechnologie. In oktober 2016 kondigde de bank een technisch prototype aan voor financieel berichtenverkeer, op basis van de gedistribueerde grootboek-technologie (distributed ledger technology), genaamd ‘Masterchain’, die een snelle bevestiging van de actuele gegevens van klanten en transacties mogelijk maakt, en snel verschillende financiële kansen creëert  voor de deelnemers om baanbrekende producten en diensten te leveren aan hun klanten.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles