Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Robotadviseur wil de Aziatische markt veroveren

De startup Dragon Wealth denkt ‘een Spotify’ van financiële producten te worden. Nog voordat de financiële markt in Azië volledig is opgebouwd, kan het deels weer worden afgebouwd. De financieel adviseurs hoeven niet meteen in te pakken, maar  Bert-Jan Van Essen, eigenaar van Dragon Wealth, denkt een groot deel van de financiële adviseurs te kunnen vervangen.

Vermogensbeheer en financieel advies staat in grote delen van Azië nog in de kinderschoenen. Slechts vijftien procent van de wereldwijde fondsbeleggingen komt uit landen zoals China, India en Indonesië. Van Essen laat in Het Financieele Dagblad weten dat het een kwestie van tijd is voordat de markt daar ook in beweging komt.

Robotadviseur
Er wordt traditiegetrouw veel gespaard, voornamelijk door het missen van sociale vangnetten. Het totale spaarquotum – dat naast burgers ook uit bedrijven en overheden bestaat – lag eind 2013 in China bijvoorbeeld op vijftig procent. In Nederland gaat het om 27 procent.

Dragon Wealth wil met de robotadviseur financieel adviseurs helpen actiever klanten te werven en advies af te stemmen op de wensen van de klant. Andere klanten kunnen online via de platforms onder meer hun beleggingen vergelijken met die van andere beleggers. De Aziatische banken en adviseurs blijven er voorlopig tussenin staan.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles