Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

‘Rij Veilig’-app blokkeert telefoon tijdens autorijden

Verzekeringsmaatschappij ASR lanceert een applicatie waardoor er geen sms’jes, WhatsApp of Facebookmeldingen binnenkomen als de automobilist harder rijdt dan 15 kilometer per uur. Hiermee wil ASR bijdragen aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Wanneer de automobilist minder dan 15 kilometer rijdt, kan de telefoon weer berichten ontvangen. Handsfree bellen en navigatie blijven gewoon beschikbaar tijdens het autorijden. Het is niet alleen handig voor een automobilist, maar werkt ook op fiets, brommer of motor.

Verleiding
Volgens de verzekeraar, de derde grootste autoverzekeraar van Nederland, is de verleiding nog te groot om even je telefoon te checken tijdens het autorijden. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de automobilist afgeleid is, vaak door het bedienen van een smartphone.

Download
Je hoeft geen klant te zijn van ASR om deze applicatie te downloaden. Via Google Play Store is de ‘Rij Veilig’-app beschikbaar voor alle Android-smartphones. Het is nog onbekend of er een Rij Veilig versie komt voor iPhone-gebruikers. Apple staat namelijk niet toe dat een applicatie functies van het toestel uitschakelt. Op de applicatiemarkt is het een primeur: het is wereldwijd de eerste applicatie die functies uitschakelt tijdens het autorijden.

 

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles