Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Rabobank nieuwe partner blockchain startupprogramma

Rabobank is een samenwerking gestart met het Zwitserse Nexuslab, een blockchainstart-upprogramma onder de vlag van Startupbootcamp. Hiermee volgt de Rabobank onder meer de DNB. 

De Rabobank wil samenwerken met internationale initiatieven op blockchaingebied. Binnen het programma levert de bank mentors, kennis en expertise om deelnemers te ondersteunen in de ontwikkeling van hun ideeën. Op 24 april startte het programma in Amsterdam met tien geselecteerde start-ups uit diverse Europese landen.

Blockchain
Harrie Vollaard, Hoofd Innovatie bij Rabobank: “Rabobank experimenteert al enige tijd met blockchaintechnologie. We hebben op dit moment vier speerpunten op blockchaingebied: het internationale betalingsverkeer, micro-payments via Internet of Things, conditionele betalingen en smart contracts. Door de samenwerking met Nexuslab kunnen we onze kennis over deze technologie verder verdiepen. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om rechtstreeks te werken met perspectiefrijke blockchainstart-ups en deze te verbinden met onze eigen projecten. Deze combinatie zorgt voor een versnelling van de realisatie van onze speerpunten.”

Nieuwe partner
Daniel Grassinger, directeur Nexuslab: “We zijn blij dat de Rabobank onze partner wordt in ons start-upprogramma. De betrokkenheid van een belangrijke grote bank toont aan dat Zwitserland een centrale rol kan spelen in de ontwikkeling van het Europese blockchainecosysteem. Samen met Rabobank, Startupbootcamp en onze IT-partner SwissQ lanceren we een programma waar Europese blockchainstart-ups hun ideeën kunnen omzetten in levensvatbare bedrijven.”

Banken zijn gek op blockchain
Steeds meer financiële dienstverleners en instituten investeren in blockchaintechnologie. Niet alleen Rabobank, maar ook de DNB. Zonder teveel in detail te treden, geeft DNB aan blockchain in te zetten voor het verbeteren van de eigen bedrijfsvoering. Dat gebeurt in de vorm van een digitale munt. Mogelijk zorgt dat uiteindelijk voor een daling van transactiekosten in de financiële sector.

Buiten de financiële instellingen wint de blockchain technologie aan populariteit. Fujitsu heeft de blockchaintechnologie in haar armen gesloten. Samen met de Mizuho Bank uit Japan ontwikkelde het bedrijf een pilot met als doel fraude met transactiegeschiedenissen de kop in te drukken.

Tagged with:

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles