Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betalen met QR-code en iDeal in 2016

iDeal komt in medio 2016 met een manier om via een QR-code in winkels te betalen. Dit maakt het mogelijk om ook in een fysieke winkelomgeving met iDeal te kunnen betalen. 

Dat maakt de beheerder van iDeal, de Betaalvereniging Nederland, woensdag bekend. Woordvoerder Berend Jan Beugel legt tegenover nieuwsomroep BNR uit dat men met QR-codes ook betalingen kan doen bij collectanten, omdat er geen pinautomaat nodig is. “Contactloos pinnen is altijd sneller, maar er zijn zeker gevallen waarin een betaling via QR-code handiger kan zijn.”

Vertrouwd gevoel
Het overbodig raken van een pinapparaat kan veel deuren openen voor kleine ondernemers. Na het scannen van de QR-code in de winkel komt de klant uit op de app van zijn bank. De Betaalvereniging stelt dat het betalen via een QR-code consumenten en ondernemers een vertrouwd gevoel moet geven, omdat de betaling in de beveiligde en vertrouwde bankomgeving wordt gedaan.

Internationale samenwerking
Nederlandse banken zij internationaal gezien innovatief bezig, vertelde eerder al Irene Gaasbeek, managing director Financial Services bij Accenture, in een interview met FinanceInnovation. In dit gesprek gaf zij aan dat Nederlandse banken door initiatieven als iDeal voor betalingsinnovaties internationaal veel bewondering oogsten.

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles