Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

PwC: ‘Vermogensbeheerders moeten kiezen voor fintech’

Accountants- en belastingadviseurbedrijf PricewaterhouseCoopers adviseert vermogensbeheerders om meer in te zetten op fintech. 

“De wereld bevindt zich op dit moment in een enorme transformatie. De opkomst van technologie heeft de manier van leven en de snelheid waarmee we met elkaar communiceren sterk veranderd”, stelt PwC.

Overleven in drie stappen
Welke impact hebben die ontwikkelingen op vermogensbeheerders? Die vraag probeert het rapport ‘Sink or Swim: Why wealth management can’t afford to miss the digital wave’ te beantwoorden. De accountants en belastingadviseurs noemen drie stappen die vermogensbeheerders moeten nemen, willen ze overleven:

  • Ze dienen een uitgebreide infrastructuur te adopteren in elk aspect van hun activiteiten en corporate culture, van het back office tot hoe ze klanten, markten en nieuwe prospects bedienen.
  • Door de potentie van digital uit te nutten, dienen ze kosten terug te brengen, efficiënter te worden en de propositie voor hun belangrijkste klanten te verbeteren door data in te zetten,
  • Ze dienen bereid te zijn om strategische partnerschappen aan te gaan met fintech-innovatieveilingen, zodat ze in staat zijn om technologische oplossingen te kunnen bieden in het tempo dat de markt verwacht.

Belang van fintech bekend
Uit een recent onderzoek van PwC blijkt dat 83 procent van de CEO’s in de financiële sector gelooft dat een deel van hun werk zal worden overgenomen door nieuwe fintech-bedrijven. Om te overleven in een digitale wereld waarin veranderingen elkaar in razend tempo opvolgen, is het van belang zo snel mogelijk actie te ondernemen. Alleen op deze manier blijven zij waardevol voor hun klanten en kunnen ze meeliften op de kansen die de digitale transformatie biedt.

Het rapport is te downloaden via deze link. 

Over de schrijver

Aaron Mirck
Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles