Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Betaal contactloos met je hartslag in Canada

Startup Bionym start binnenkort bij verschillende Canadese banken een proef met een draagbare hartslagmeter om contactloos te betalen. De test wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgesloten.

Gedurende de test krijgen klanten van de verschillende banken een zogenaamde Nymi armband van Bionym. Hierin is een sensor ingebouwd die het unieke electrocardiogram (ECG) van de drager herkent en dit communiceert naar hun mobiele apparaten met bluetooth. Jeremy Bornstein, hoofd van betaalinnovaties bij de Royal Bank of Canada is verheugd met de proef. “We zijn continu bezig met het bieden van keuzes aan onze klanten hoe ze kunnen betalen. Zodra hun armband geactiveerd is kunnen ze zonder telefoon een stuk gaan rennen en boodschappen of een koffie halen via de armband.”

Biometrische authenticatie is de toekomst
Biometrische authenticatie als manier om te betalen is sterk in opkomst. Eerder deze maand werd ook bekend dat MasterCard een partnerschap aangaat met het Noorse bedrijf Zwipe. Doel van deze samenwerking is de lancering van een contactloze betaalkaart met ingebouwde vingerafdruksensor.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles