Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Private equity investeert niet in vrouwen

Vrouwen halen zelden tot nooit geld op bij private equity. Dit blijkt uit onderzoek van het Financieel Dagblad naar durfinvesteringen tot 5 miljoen. Het Financieele Dagblad voerde het onderzoek uit onder de leden van de Nederlandse vereniging van participatiemaatschappijen. Hieruit bleek dat van de 125 actieve participaties er slechts bij 8 sprake was een vrouwelijke manager.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen risicomijdender zijn dan mannen. Vrouwen denken langer na en zijn minder opportunistisch. Zo gaan pas echt actief op zoek naar geld als het echt niet anders kan, mannen zijn daar veel eerder in.

Verschillende sectoren
Een andere factor die het gebrek aan investeringen beïnvloedt, zijn de sectoren waar vrouwen actief in zijn. Vrouwen zijn vaker werkzaam bij bedrijven die voor investeerders minder interessant zijn, bijvoorbeeld de media of de creatieve sector.

Verenigde Staten
In andere landen, zoals de VS, wordt wel veel in vrouwen geïnvesteerd. Uit recent Amerikaans onderzoek van Illuminate Ventures komt naar voren dat investeringen in bedrijven waar vrouwen de scepter zwaaien uitkomen op 12 procent meer inkomsten. Vrouwen worden hier gezien als volhardender en meer gefocust dan mannen. Investeerder en ondernemer Simone Brummelhuis zegt dan ook in het FD dat ze vindt dat er een taak voor het Ministerie van Economische Zaken ligt om ook in Nederland meer investeringen in vrouwen te realiseren. 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles